Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerfly styrtet i Russland

Et fly med 62 personer om bord styrtet under innflygning sør i Russland lørdag morgen. Samtlige 62 mistet livet i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et passasjerfly med 55 passasjerer og et mannskap på sju om bord styrtet natt til lørdag sør i Russland. Flyet kom fra Dubai og forsøkte å lande på flyplassen i den russiske byen Rostov-na-Donu, nær grensen til Ukraina, da det gikk galt. 

Det russiske nyhetsbyrået TASS melder at alle passasjerene mistet livet i ulykken.

- En Boeing 737 krasjet på vei inn for å lande. Alle 61 persoene om bord ble drept, sier en talskvinne for de lokale myndighetene iølge TASS. 

- Trolig menneskelig feil Flyselskapet Flydubai, som eier flyet, går også langt i å bekrefte meldingen:

- Selv om vi venter på endelig bekreftelse, er det med stor sorg vi sier at vi ikke tror det er noen overlevende, skriver selskapet på Facebook

Ifølge Flydubai var det totalt 62 personer om bord på flyet. Selskapet jobber nå med å bekrefte lista over passasjerene. De foreløpige tallene viser at det var 55 passasjerer om bord, blant dem: 33 kvinner, 18 menn og 4 barn, i tillegg til et mannskap på sju. 

PÅRØRENDE: Fortvilte pårørende møtte i natt opp ved flyplassen i Rostov-na-Donu. Foto: Sergei Pivovarov / Reuters / NTB Scanpix
PÅRØRENDE: Fortvilte pårørende møtte i natt opp ved flyplassen i Rostov-na-Donu. Foto: Sergei Pivovarov / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Guvernøren i området sier de fleste om bord på flyet bodde i regionen. Samtidig melder de lokale katastrofemyndighetene at det kan ha vært tre utlendinger på flyet, skriver NTB.

TASS siterer en kilde på at ulykken sannsynligvis skyldes en menneskelig feil som ble gjort i cockpit.

En overvåkningsvideo som sirkulerer i russiske medier, viser at flyet eksploderte umiddelbart da det traff bakken. Flyet brant en stund etter ulykken, før brannvesenet klarte å slukke ilden.

Ulykken skjedde klokka 01.50 norsk tid.

Sirklet i lufta Krevende værforhold skal ha ført til at flyet, av typen Boeing 737 som var på vei fra Dubai, bommet på rullebanen da pilotene gjorde sitt andre landingsforsøk. 

Nettstedet flightradar24 viser at flyet sirklet i luftrommet over flyplassen i over to timer, før det traff bakken. Det var uvær med kraftig vind opptil 14 til 22 sekundmeter i kastene og regnbyger i området da ulykken skjedde.

En kilde sier til det russiske nyhetsbyrået Tass sannsynligvis skyldes en menneskelig feil som ble gjort i cockpit.

Flyet hadde flightnummer FZ981, og tilhørte flyselskapet FlyDubai. Både flyselskapet og produsenten Boeing bekrefter «en hendelse» med flyet.

Lavprisselskap Flydubai er et lavprisselskap med base i Dubai. Det har ingen forbindelser til det mye større flyselskapet Emirates. På Facebook skriver selskapet at flyet forlot Dubai International Airport klokka 22.20 lokal tid fredag kveld.

Selskapet beklager det som har hendt og sender sine tanker til dem som var om bord. Flydubai sier det vil gjøre det det kan for å hjelpe dem som er blitt berørt av den tragiske ulykken.

- Vi har satt opp vår kriseberedskap og vil arbeide tett med alle myndigheter som er involvert. Vi vil også dele så mye informasjon som vi kan og komme med oppdateringer jevnlig, skriver flydubai.

Det er også oppgitt telefonnumre for familie og venner av dem som var om bord og til mediene, ifølge NTB.

BRANT: Passasjerflyet begynte å brenne da det krasjlandet, men brannmannskapene klarte etter hvert å slukke ilden. Flyplassen er inntil videre stengt for all trafikk. Foto: EPA/NTB Scanpix
BRANT: Passasjerflyet begynte å brenne da det krasjlandet, men brannmannskapene klarte etter hvert å slukke ilden. Flyplassen er inntil videre stengt for all trafikk. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet kommer tilbake med mer.

STYRTET: Nettstedet flightradar24 viser at flyet sirklet i luftrommet over flyplassen i over to timer, før det traff bakken. Foto: Flightradar24.com
STYRTET: Nettstedet flightradar24 viser at flyet sirklet i luftrommet over flyplassen i over to timer, før det traff bakken. Foto: Flightradar24.com Vis mer
Hele Norges coronakart