Passasjerfly styrtet i Tunisia

Minst 18 personer omkom da EgyptAir-flyet styrtet utenfor hovedstaden i Tunisia. Rundt 25 skadde passasjerer er fraktet til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing 737-500-flyet var på vei fra Kairo til Tunis med 55 passasjerer og en besetning på åtte. Flyet lettet fra den egyptiske hovedstaden i 15.30-tida norsk tid.

- 18 er funnet omkommet til nå. 25 er fraktet til sykehus, sier Egypts Tunisa-ambassadør Mahdy Fathallah til Al-Jazeera.

Han legger til at piloten er den eneste overlevende blant besetningen. Det statlige tunisiske nyhetsbyrået melder om fem døde og 27 overlevende. Flyvraket ligger i et vanskelig tilgjengelig område, men ambulansepersonellet kom raskt til stedet og evakuerte skadde så raskt det lot seg gjøre.

- Flyet brant opp. Vi som har overlevd venter på hjelp, sa en egyptisk passasjer som ringte familien via mobiltelefon.

Ved Kartago-flyplassen opplyser de at det var passasjerer fra flere nasjonaliteter om bord.

- Landingshjulene kom ikke ut under innflygninga, og piloten valgte derfor å ta en ekstra runde for å prøve på nytt, sier en flyplass-talsmann.

Like etter ga piloten nødsignal til kontrolltårnet, og sekunder etterpå mistet flygelederne radiokontakt med EgyptAirs flight 843. Ferden endte seks kilometer fra rullebanen. Krasjstedet ligger på en høyde nær forstaden Ariana - nord i hovedstaden Tunis. Like ved ligger et boligstrøk.

- Det var ikke en nødlanding. Vi har snakket med folk om bord, og konkluderer med at ulykken skjedde under et forsøk på en normal landing, sier sikkerhets-nestsjef Shaker Qilada i EgyptAir til nyhetsbyrået AP.

Flyulykka

Les om flystyrten hos:

Det velter svart røyk opp fra ulykkesstedet som er en åskam nær en park. Det er dårlig vær med regn og tåke i området. Samtidig blåser en kraftig sandvind - en såkalt khamsin - inn fra Sahara-ørkenen.

FLYTYPEN: Det var et Boeing 737-500-fly som krasjet på vei til Kartago-flyplassen.