Passasjerfly var nær kollisjon med russisk militærfly ved Malmø

Det melder svenske DN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En passasjerfly fra Kastrup var i går tidlig ikke langt fra å kollidere med et russisk militærfly, melder svenske DN.

- Det kunne ha gått riktig ille, sier sjefen i det svenske luftforsvaret, Micael Bydén, til avisa.

Et utenlandsk militærfly oppholdte seg i går tidlig sør for Malmö, i nærheten av Kastrup. Det svenske og danske militæret sendte opp flere jagerfly for å følge det utenlandske flyet.

- Vi oppdaget det via vårt radarsystem og advarte den sivile flygeledelsen i Malmø. Plutselig gjorde militærflyet en sving og jeg forsto at det om omtrent et minutt ville være på kollisjonskurs med det sivile flyet, sier Daniel Josefsson ved kommandosentralen i Luleå til DN.

Han sier de kan se hvor langt flyene er fra hverandre, men at de ikke kan fastslå høyden med sikkerhet. De slo alarm om at et «usynlig» fly rørte seg i området.

- Så vi unngikk en katastrofe, Josefsson til avisa.

Liknende hendelse i mars Flyet som i går var sør for Malmø, hadde slått av sin transponder, og var dermed «usynlig» for det sivile passasjerflyet. Transponderne varsler om hvor et fly oppholder seg, og slike kommunikasjonsenheter gjør det mulig for flygeledere å beregne høyde og avstand mellom fly i lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer