Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjertog kolliderte i 90 km/t - minst tre omkomne

Lynnedslag kan ha utløst togulykke i Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et passasjertog har kollidert med et godstog i den begiske byen Hermalle-sous-Huy. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Flere medier melder mandag morgen at det er minst tre omkomne og i skadde.

Et passasjertog i 90 kilometers fart kjørte inn i et godstog bakfra. Det var 40 passasjerer ombord.

- To tog befant seg på det samme sporet. Passasjertoget krasjet i bakenden på godstoget, sier talsmann Frederic Sacre.

Lynnedslag og reparasjon
Årsaken til ulykken er ikke fastslått, men en talsmann for Infrabel bekrefter at et lynnedslag tidligere søndag førte til skader som krevde reparasjon på strekningen. Avisen L'Avenir skriver at reparasjonsarbeidet førte til at togtrafikken var innskrenket til ett spor, men dette er ikke offisielt bekreftet.

I en uttalelse fra det belgiske togselskapet SNCB heter det at omlag 40 personer var om bord i passasjertoget da ulykken inntraff rundt klokka 23 søndag kveld.

 KJØRTE I BAKFRA:  Redningsarbeidere på ulykkesstedet i Hermalle-sous-Huy nær Liege i Belgia. Et passasjertog kjørte inn i et godstog. Foto: Virginia Mayo, AP/NTB Scanpix.
KJØRTE I BAKFRA: Redningsarbeidere på ulykkesstedet i Hermalle-sous-Huy nær Liege i Belgia. Et passasjertog kjørte inn i et godstog. Foto: Virginia Mayo, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!