Passasjertog nesten truffet av ras

Kjørte inn i tre, rakk å rygge tilbake. Jernbanelinja sperret ved Eidsvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Togpassasjerer må ta buss mellom Minnesund og Eidsvoll etter at det i 15-tida gikk et ras over jernbanen. Et tog på vei til Oslo var i ferd med å kjøre inn i området da raset gikk, men togføreren og passasjerene hadde flaks.

- Toget traff et tre som lå over på linja, og rygget derfor tilbake uten noen større skade. Så gikk det et ras. Det ligger en del masse over skinnene, og vi jobber nå med å få gravemaskin inn i området for å rydde og en geolog for å sjekke forholdene på stedet, sier informasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Han kunne i 17-tida i kveld ikke si noe om når strekningen kan åpnes igjen, men det vil ta flere timer. Det er ikke klarlagt hvor stort raset er.

- Den vil neppe bli åpnet for trafikk før midnatt, men vi håper å få begynt med ryddingen av rasmassene så fort som mulig, sier Svinsås.

Raset fører blant annet til at nattoget fra Oslo til Trondheim i kveld må gå med ordinære vogner uten sovekupeer, og til forsinkelser for alle de andre avgangene mellom Hamar og Oslo eller omvendt.

- Vi har nå fått satt opp busser, og det ser ut til å gå forholdsvis greit. Men når en slik situasjon oppstår er aldri det alternative tilbudet på plass så raskt som kundene og vi ønsker. Det beklager vi, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer