Passerte rett før Larvik-raset: - Helt skjelven

Astrid Bø (43) og sønnen Bjørn Magnus (16) passerte rett før Larvik-raset fredag kveld, der store steiner falt ut på E18. - Jeg ble helt skjelven, sier hun til Dagbladet.

RAS: Et stort steinras blokkerer E18 ved Larvik fredag kveld. Video: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld reiste 43-åringen og sønnen Bjørn Magnus (16) fra Sandefjord etter å ha vært hos venner og bakt lussekatter på Solløkka. De kjørte hjemover på E18 og entret Larvik-tunnelen klokka 22.43.

To minutter seinere, klokka 22.45, fikk nødetatene de første meldingene om at det hadde gått et massivt steinras bak dem, bare noen hundre meter før inngangen til tunnelen.

- Det var tett på. Enten hadde vi flaks, eller så hadde noen bestemt seg for å passe på oss i går kveld, sier Astrid Bø til Dagbladet.

- Få biler på veien

De store delene av fjellpartiet som raste ut i veien ved Bommestadkrysset fredag, sperrer fortsatt hele det sørgående løpet til den to år gamle høyhastighetsveien gjennom Vestfold lørdag. I tillegg traff noen mindre steiner ett av feltene i nordgående retning.

Bø, som fortalte om hendelsen først i Østlands-Posten, sier at hun og sønnen registrerte få biler på veien fredag kveld.

- Det var en bil som kjørte forbi oss i Larvik-tunnelen, men etter det kom det ingen biler bak, noe jeg også stusset over, sier hun.

De kjørte med radio på høy styrke, og fikk ikke med seg selve raset. Det var først da de kom hjem, og meldingene begynte å tikke inn fra bekymrede familiemedlemmer, at de skjønte hva som hadde skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer