Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Passerte tiltalte og hans kamerat»

Vitnet Rigmor Arntzen mener at hun så tiltalte og hans bestekamerat like ved Skaugvollelva i Gildeskål natt til 3. juni 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): - Jeg er sikker på at den ene var tiltaltes kamerat. Jeg mener at tiltalte var den andre, sa Arntzen (56).

På tidspunktet for observasjonen visste ikke vitnet hvem noen av dem var. Da hun meldte fra, kort etter pågripelsen av tiltalte ett år seinere, mente hun at den ene kunne være ham.

Ett år etter dette _ i fjor sommer _ jobbet tiltaltes kamerat ved sykehjemmet hvor Rigmor Arntzen er sykepleier. Da kjente hun ham igjen.

To dager før hun skulle vitne i Salten tingrett i vinter, ringte hun derfor til politiet og fortalte at hun positivt hadde gjenkjent den andre personen som tiltaltes kamerat.

I går mente Arntzen at tidspunktet måtte være natt til 3. juni 2000, mellom midnatt og klokka fire. Hun passerte elva i bil etter endt arbeid.

- Jeg vil i hvert fall holde meg til den datoen. Jeg så to personer. Den ene kom fra en jeep-lignende bil. Han var kledd i kamuflasjeklær og bar på en stor bag og en søppelsekk. Den andre, med mørkeblå bukse og lys blå skjorte, bar en bylt klær på armen. Han lignet tiltalte, sa Rigmor Arntzen.

Vitnemålet plasserer tiltalte ved elva der Lindas klær ble funnet ett år seinere. Men natt til 3. juni 2000 har han alibi; Han satt han i vitneavhør hos politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media