Passet avslørte Breiviks verdensturne

I en safe i Anders Behring Breiviks gutterom i morens hus fant politiet to pass som tilhører Anders Behring Breivik.

REISTE VERDEN RUNDT: Her er Anders Behring Breiviks to pass og visum til Kina.
REISTE VERDEN RUNDT: Her er Anders Behring Breiviks to pass og visum til Kina. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Breiviks ene pass, som gikk ut i 2008, inneholder både visum og en rekke reisestempler, blant annet fra Liberia, USA og Litauen. Det andre passet, som er gyldig til 2019, inneholder derimot ingen stempler.

Politiet har vært opptatt av Breiviks reisevirksomhet de siste årene, blant annet for å kartlegge om han kunne ha medsammensvorne. I dette arbeidet gransket politiet passene hans inngående.

Som Dagbladet tidligere har skrevet var Breivik i Hviterussland i 2005 for å besøke kvinnen Natascha. Breivik møtte henne via ei ukrainsk nettdatingside. Stempler i det utgåtte passet viser at han var i Hviterussland i mars 2005.

Dro til Kina Ifølge det samme passet var Breivik dessuten i: • Tyrkia i juli/august 1998 • Liberia i april 2002 • Elfenbenskysten i april 2002 • Malta i april 2004 • Estland i april 2004 • Kroatia i august 2004 • Kina i juli 2005• Litauen (politiet er usikre på når).

- Møtte «krigshelt» Dagbladet får opplyst at Breivik har forklart at han reiste videre fra Elfenbenskysten til Liberia i 2002, hvor han hevder han var i to-tre uker. Der hevder han at han møtte en serbisk «krigshelt». For å komme inn i landet fortalte  Breivik at han måtte bestikke flere tjenestemenn før han endelig kom seg til hovedstaden Monrovia. Breivik hevder han bløffet seg inn ved å si at han jobbet for Unicef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer