Hevder Trump var alvorlig corona-syk:

- Passet inn i narrativet

Ekspertene er ikke i tvil: Det at Donald Trump tilsynelatende ikke ble så preget av coronasykdommen, passet bra inn i narrativet hans.

SYKERE ENN KJENT: Donald Trump skal ha blitt ganske syk av corona, melder amerikanske medier fredag. Foto: ALEX EDELMAN / AFP
SYKERE ENN KJENT: Donald Trump skal ha blitt ganske syk av corona, melder amerikanske medier fredag. Foto: ALEX EDELMAN / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til fredag skriver medier som CNN og New York Times at Donald Trump skal ha vært mye sykere enn først opplyst da han var innlagt etter å ha blitt smittet av coronaviruset i oktober.

Opplysningene står i sterk kontrast til det Trump og teamet hans selv kommuniserte.

- Jeg tror det er mange årsaker til at det ikke ble opplyst om det. Det måtte ikke herske tvil om at han var i helsemessig stand til å gjøre jobben eller stille for en ny periode, sier Norce-forsker og USA-ekspert Hilmar Mjelde til Dagbladet.

Ikke overrasket

Sigrid Rege Gårdsvoll, kommentator for amerikanskpolitikk.no, er heller ikke i tvil om hvorfor det ikke ble kommunisert. Hun synes ikke informasjonen som framkommer nå er spesielt overraskende.

- Det passet veldig godt i narrativet de prøvde å bygge om corona at Trump ikke var veldig alvorlig syk og ikke veldig lenge. En viktig del av deres greie, var jo at corona ikke var en «big deal». Vi mistenkte jo da det sto på også, at han var sykere, sier Gårdsvoll til Dagbladet.

- Var dette et grep også med tanke på at valgkampen nærmet seg slutten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer