Feriekaos

Passkø skaper trøbbel

Anders Haugland og kona holdt på å miste flyet på grunn av passkøen på Gardermoen.

LANG KØ: Bare tre passluker var åpne da Anders Haugland skulle reise på sommerferie til England tirsdag. Foto: Anders Haugland
LANG KØ: Bare tre passluker var åpne da Anders Haugland skulle reise på sommerferie til England tirsdag. Foto: Anders Haugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriekaoset vil ingen ende ta. Det har vært passkø-kaos hos politiet, sju ukers leveringstid fra passprodusent Thales, overfylte flyplasser og køkaos på de største europeiske flyplassene, flytekniker-streik i Oslo og kanskje streik blant SAS-pilotene fra lørdag.

Tirsdag kveld var det så vidt Anders Haugland (32) kom seg med fly fra Gardermoen til London. Det hadde ingenting med at flyet var et SAS-fly.

Årsaken var nesten en times kø for å vise pass på Gardermoen.

- Vi ventet nesten en time i den passkøen. De hadde bare tre bemannede skranker. De selvbetjente passkontrollene var nede, sier Haugland.

Flyet skulle gå 15.05 tirsdag ettermiddag, men var cirka en halvtime forsinket.

- Måtte løpe

- Da vi kom mot flyet, sto det «Gate closing», så vi måtte løpe for å rekke det, sier Haugland.

Tirsdag var det flere som tvitret om kø i passkontrollen på Gardermoen.

PÅ FERIE: Nå er Anders Haugland og kona Sophie Haugland vel frame i Marlborough, Wiltshire. Flyturen med SAS gikk ellers uten problemer. Foto: Privat.
PÅ FERIE: Nå er Anders Haugland og kona Sophie Haugland vel frame i Marlborough, Wiltshire. Flyturen med SAS gikk ellers uten problemer. Foto: Privat. Vis mer

«45 minutters kø for å vise fram norsk pass i passkontrollen på Gardermoen. To luker åpne er for dårlig», skriver en Twitter-bruker.

«Problemer med de automatiske pass-skannerne ved Gardermoen lufthavn», melder en annen.

Kom fram

Haugland er glad han kom med flyet.

SPENT: Steinar Knudsen var spent da han skulle ut å reise midt i flykaoset. Reporter: Øystein Andersen. Video: Ivan Larsson Vis mer

- Jeg så at de måtte ta noen kofferter av flyet, så det var noen som ikke kom med, sier han.

Nå er Haugland og kona Sophie vel framme i England, hvor de skal være på sommerferie i tre uker. Ferden går til Marlborough, Wiltshire. Her skal Anders Haugland besøke svigerforeldrene sine.

Dagbladet har vært i kontakt med Avinor, som forteller at det er politiet som drifter passkontrollen på Gardermoen.

Trond Meland, fungerende avdelingsleder ved Øst politidistrikt, skriver i en e-post til Dagbladet at Avinor ikke har gjort bemerkninger på køtidsmålingen tirsdag.

- Køtider på over én time må påregnes i ferietida, noe både Avinor og politiet er omforent med som et faktum, skriver Meland.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer