Passopp!

Når familien drar på ferie, plasseres hunder og katter på dyrepensjonat. Men nå er det snart for seint å sjekke inn dyra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hos Oslo Kennel & Hundepark er det så fullt at Kirsti Møller hver dag tar med seg sju hunder hjem.

-  I juli er det overbooket. Noen av de minste hundene har vi inne i kontorlokalene, og så tar jeg dem med hjem etter arbeidstid, sier kennelbestyreren til Dagbladet. Noe sommerferie er ikke aktuelt for henne eller ektemannen.

-  Ferie tar vi til vinteren. Om sommeren er det altfor mye å gjøre, konstaterer Møller, som har 52 hunder i trygg bevaring i kennelen på Alnabru i Oslo. Hun mener det er langt verre for eierne enn hundene å skilles i fellesferien.

-  Eierne gråter gjerne en skvett når de drar, mens hundene finner seg mange andre lekekamerater. Har aldri opplevd at noen legger seg og sturer fordi matmor er borte, sier hun.

Dagbladet har ringt rundt til dyrepensjonater i hele landet, og det er ikke mange ledige plasser.

Daglig ringer fortvilte eiere som skal på ferie. De får to råd: Snakk med en nabo eller venn, og vær tidligere ute neste år.

Mulige avbestillinger

-  Her er det, som vanlig på sommeren, helt fullt, sier Aina Fagerheim ved Grenland Dyrepensjonat i Skien. I de drøyt 30 burene ferierer katter og hunder mens eierne er bortreist.

Prisene ved pensjonatene varierer noe, men for en hund koster det som regel fra 150 kroner i døgnet, mens katteprisen ligger på rundt 100-lappen.

På Eikås Gård og Kattepensjonat utenfor Bergen er det også stappfullt. 42 katter er til enhver tid plassert hos Marit Eikås.

-  Folk som ikke har planlagt og bestilt plass, må nå alliere seg med venner og kjente. Det hender det er avbestillinger, men så er det også mange som opererer med venteliste, sier Eikås, som ikke anbefaler folk å ta med katten på ferie.

-  Katter liker generelt sett ikke å reise, og når den kommer på et nytt sted, kan den stikke av.

Spennende ferie

Pernille Lemming har 70 hunder og nesten 120 katter på Per og Pias hunde- og kattepensjonat i Hobøl i Østfold. Kundene kommer fra hele Oslo-området og Østfold.

-  Jeg skulle ønske noen kunne ta sommerferien i oktober i stedet, men det er vel ikke særlig stor sjanse for det, sier hun.

-  Hvordan går det med så mange dyr sammen?

-  Det er nesten sånn som når unger kommer på leir, sier hun.

Allerede når eierne kommer for å hente kjæledyra etter endt ferie, er det noen som bestiller plass neste sommer. Og Lemming sier at påska er siste frist for å være garantert sommerplass.

SOMMERMATMOR: Aina Fagerheim i Grenland Dyrepensjonat.
FULLT: Samtlige luftegårder er fylt opp ved Oslo Kennel & Hundepark fram til slutten av juli.
FULLE DYREHUS: Mange dyrepensjonater er fulle i sommer. Denne hunden var tidlig ute - og fikk plass ved Oslo Kennel & Hundepark.
HJEM: Kirsti Møller ved Oslo Kennel & Hundepark tar hunder hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer