Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand: 21 års forvaring for Olsvik-drap

Aktor Walter Wangberg la i dag ned påstand om 21 år i forvaring for 41-åringen som er tiltalt for å ha drept sin samboer med overlegg i Olsvik i Bergen i juli 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle palestineren er tiltalt for med overlegg å ha kjørt på og så rygget over sin samboer Hanne Kristine Olsen 27. juli 2001. Han er også tiltalt for overlagt drapsforsøk på parets tre uker gamle datter og Hanne Kristine Olsens tante.

- Gruoppvekkende

Tanten klarte å hoppe unna, mens datteren ble hardt skadd og har fått varige men etter påkjørselen.

- Dette er en usedvanlig gruoppvekkende sak. Det er min oppfatning at den bør kvalifisere til forvaring. Det handler om å beskytte og verne samfunnet i framtiden, sa aktor Wangberg i Bergen tingrett torsdag.

Han påpekte at de rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at 41-åringen har en dyssosial personlighetsforstyrrelse, tidligere benevnt som psykopati, og at de sakkyndige viste til små utsikter for behandling, bedring eller endring i personligheten.

- Også hans kvinnesyn øker faren for gjentakelse og han kan bli farlig ved nye kvinnebekjentskaper, sa Wangberg.

Aktor la ned påstand om 21 år i forvaring med en minstetid på ti år.

- Bevisstløs

Bistandsadvokaten til de etterlatte og overlevende, Knut H. Braathen, la ned påstand om at 41-åringen skal betale 500.000 kroner i oppreisning til datteren, 31.000 kroner samt en oppreisning på 100.000 kroner til tanten og 49.000 kroner samt oppreisning på 150.000 kroner til Hanne Kristine Olsens far, Reidar Olsen.

Forsvarer for 41-åringen, advokat Odd Drevland, vil hevde at tiltalte var bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

- Vi vil primært be om frifinnelse fordi tiltalte var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Dette er et spørsmål om overlegg kontra forsett. Vi mener det er et åpenbart affektdrap, det ligger ingen overveid beslutning bak dette. Vi mener også at forvaring er en lite egnet reaksjon, sier Drevland til NTB.

(NTB-Sofia M. Fossum)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling