Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om 11,5 års fengsel i Bråten-saken

33-åringen som drepte Egil Tostrup Bråten i 2002, bør få elleve og et halvt års fengsel, mener påtalemyndigheten. En medtiltalt 30-åring bør få fire år.

BLE FUNNET DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet drept utenfor Nordahl Bruns gate i Oslo i 2002. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT
BLE FUNNET DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet drept utenfor Nordahl Bruns gate i Oslo i 2002. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Egil Tostrup Bråten var en av de store uløste drapsgåtene i Norge. Men i fjor førte nye analyser av DNA-spor på en knivslire fra åstedet til et gjennombrudd i den 14 år gamle saken.

I november i fjor ble den 33 år gamle småbarnsfaren pågrepet og tiltalt for drap for å skjule en annen forbrytelse og forsøk på grovt ran. Som følge av hans forklaring ble en 30 år gammel mann pågrepet.

30-åringen, som er tiltalt for grovt ran med døden til følge, må dømmes til fire års fengsel, sa aktor Ingrid Vormeland Salte da hun la ned sin påstand i Oslo tingrett fredag.

33-åringen har erkjent uaktsomt drap, men sier seg ikke skyldig etter tiltalen. 30-åringen har erkjent straffskyld. De to var 18 og 16 år gamle da Bråten ble forsøkt ranet og drept utenfor sin bolig i Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum.

(©NTB)

Hele Norges coronakart