Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om 14 års fengsel for Birgittes fetter

Haugesund (NTB-Wenche Schjønberg): Aktor i Birgitte-saken, statsadvokat Harald Grønlien har lagt ned en påstand om 14 års fengsel for Birgittes fetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fire uker har herredsretten behandlet straffesaken mot 20-åringen som er tiltalt for å ha drept kusinen etter at han hadde forsøkt å voldta henne. Selv sier 20-åringen at han er uskyldig, og at tilståelsen som han ga tidligere i år, ble gitt fordi han i lange politiavhør var blitt manipulert til å tro at det var han som var gjerningsmannen.

Ikke manipulert

- Min konklusjon er en helt annen. Tilståelsen har et sånt innhold, og er framkommet på en slik måte, at det ikke er noen grunn til å tro at han er blitt manipulert til å tilstå, sa statsadvokat Grønlien da han ba retten dømme 20-åringen etter tiltalen.

Grønlien la i straffeskjerpende retning vekt på at drapet på Birgitte ble begått for å skjule en annen forbrytelse, nemlig forsøket på voldtekt. I formildende retning la han vekt på at tiltalte bare var 17 år da drapet ble begått.

Tirsdag vil 20-åringens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, prosedere på full frifinnelse av fetteren. Dom i saken faller senere.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch beordret i september statsadvokaten i Rogaland om å tiltale fetteren til Birgitte Tengs for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter for å skjule en annen forbrytelse.

Hele Norges coronakart