Påstand om 18 års fengsel for babydrap. - Barnefaren ristet, dunket og holdt sønnen

Moren skal ha bedt faren om å stoppe, og skal ha gitt uttrykk for at volden kunne føre til skader og at barnet kunne dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle mannen som er tiltalt for å ha mishandlet sin ti uker gamle sønn til døde, må dømmes til 18 års fengsel, mener statsadvokat Jan Eivind Norheim.

- Jeg vurderte fars forhold til å være drap, og nedla påstand om 18 års fengsel for ham. Jeg mener det i retten kom enda klarere fram hvilken kraftanvendelse som skal til for at barnet skulle bli påført disse skadene og senere dø, sier Jan Eivind Norheim til NTB.

Saken startet i Oslo tingrett mandag 5. desember og pågikk fram til tirsdag denne uka. Mens Norheim la ned påstand om streng fengselsstraff for faren, mener han at fem og et halvt års fengsel vil være riktig straffenivå for den 32 år gamle moren.

- For moren vurderer jeg fortsatt at hun skal dømmes for kroppsskade med døden til følge, sier han.

De tiltaltes forsvarere la ned påstand om at begge frifinnes, subsidiært at de anses på mildest mulig måte.

Mishandlingen skal ha skjedd gjentatte ganger over flere uker i desember 2014 i foreldreparets hjem i Oslo. I tiltalen skriver Norheim at barnefaren «ristet, dunket og holdt» sønnen «med en slik kraft at han ble påført flere ribbeinsbrudd, netthinneløsning, brudd i hodeskallen og flere blødninger i hjernen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer