Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om 90 dagers ubetinget fengsel for Høiby

Espen Høiby er skyldig i vold mot sin eks-kjæreste, mener aktor politiadvokat Arne Kjønstad. Han la tirsdag ned påstand om ubetinget fengsel i 90 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høibys forklaring er ikke troverdig, mener aktor. I sin prosedyre i Kristiansand tingrett tirsdag la han fram det han mener er klare bevis for at Høiby øvet vold mot sin eks-kjæreste under en 40-årsfeiring i Søgne 31. august i fjor.

De viktigste bevisene mener aktor er kvinnens egen forklaring, forklaringen fra legen på legevakten og forklaringen fra en kvinne som tok seg av henne etter hendelsen.

- Hun er et troverdig vitne, sa Kjønstad.

Han påpekte også at Høiby hadde kastet en ødelagt kjole som han mente var viktig bevismateriale. Dessuten mener aktor at det ikke er troverdig når Høiby forklarer at han ikke har sett blåmerker på kjæresten.

Det ble også lagt ned påstand om erstatning på 28.647 kroner og 25.000 kroner i oppreisning.

- Må frifinnes

- Bevisbyrden er ikke av en slik karakter at retten kan sette Høibys forklaring til side, sa advokat John Christian Elden i sin avslutningsprosedyre i Kristiansand tingrett sent tirsdag ettermiddag. Han mener Høiby ikke kan straffes med fengsel for vold mot sin eks-kjæreste 31. august.

Elden påpekte at det ikke er noen vitner til hendelsen, og at forklaringene til de to involverte er de viktigste bevisene i saken. Han mener at skader som kvinnen hadde etter hendelsen, er forenlig med forklaringen som Høiby har gitt til politiet og i retten.

- Dette innebærer et mindre straffbart forhold. Det kan være straffbart, men må ikke være det, sa Elden.

(NTB)

KARAKTERVITNE:</B> I rettsakens siste dag vitnet Marit Tjessem i rettsaken mot sin sønn.