Påstand om åtte års fengsel for sykehusdrapet

Aktor Erik Erland Holmen vil ha åtte års fengsel for den eldste av de tre søsknene som drepte sin 41 år gamle far på sykehuset i Arendal i desember 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble den dreptes barn, den snart 17 år gamle gutten og hans to søstre på 18 og 21 år, kjent skyldige i overlagt drap av juryen i Agder lagmannsrett. Gutten og storesøsteren har innrømmet drapet, men nekter straffskyld.

- Formildende omstendighet er berettiget harme, sa aktor Erik Erland Holmen i lagmannsretten tirsdag, skriver VG.

Holmen la tirsdag ned påstand om åtte års fengsel for den eldste av søsknene, to år mindre enn da drapssaken var oppe i tingretten.

For 18-åringen krevde aktor seks års fengsel, som er minstestraffen for overlagt drap. Påstanden for henne er også to år mindre enn i tingretten.

Aktor mener at den nå 17-årige gutten, som bare var 15 år og åtte måneder da drapet ble begått, skal straffes i tre år. Straffepåstanden er en halvering i forhold til påstanden i tingretten.

Den kosovoalbanske familiefaren ble funnet drept i sengen sin 11.desember 2002. Mannen hadde kniv- og stikkskader i brystet og på halsen.

Gutten og hans eldste søster innrømmet å ha stukket faren med kniv. Barnas mor og den yngste søsteren ble også trukket inn i saken, og alle fire ble tiltalt for overlagt drap. Samtlige ble frikjent i tingretten.

I lagmannsretten i går ble moren frikjent og barna dømt for drap.

(NTB)