Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om ett års fengsel for Flatland

Økokrim la i Borgarting lagmannsrett ned påstand om ett års fengsel for hvitvasking av penger for TV-kjendis Hallvard Flatland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Flatland i retten igjen

  Økokrim mener at Flatland må ha visst at pengene, som Atle Hamre fikk satt inn på en hemmelig konto i Monaco, må ha vært utbytte fra ulovlige handlinger. Derfor vil Økokrim ha Flatland dømt for heleri av penger og ønsker også dømme ham til inndragning av 1,7 millioner kroner. Aktor ba om at ni måneder av fengselsstraffen skulle gjøres ubetinget.

  Lavere påstand


  - Både påstanden om fengsel og inndragningsbeløpet er lavere enn da Flatland ble frikjent i Oslo tingrett i fjor høst. Årsaken til dette er at Atle Hamres nye vitnemål i saken har kastet nytt lys over saken, sa aktor Geir Kavli etter prosedyren i retten.

  Dersom lagmannsretten ikke skulle vurdere bevisene som gode nok, ba Kavli retten om å finne Flatland skyldig i å ha forklart seg falskt for politiet. Det var dette punktet som han ble dømt til 30 dagers fengsel for i fjor høst.

  Flatland ville ikke gi noen kommentar til NTB etter at påstanden ble lagt ned.

  Utpressing


  Økokrim mener at overføringer til Monaco-kontoen stammer fra penger som Atle Hamre er dømt for å ha presset skipsreder Thor Christensen i Sandefjord for, eller fra andre straffbare handlinger. Ifølge aktor visste Flatland eller burde ha visst dette.

  - Flatland var nær venn med Hamre og bør ha hatt kjennskap til at travkusken alltid var blakk. Derfor er det underlig at han aldri skal ha spurt eller brydd seg om alle pengene som ble overført til kontoen i Monaco, sier Kavli. (®NTB)

<B>FLATLAND:</B> Påstand lagt ned i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media