Påstand om fem måneder for ekspolitimester

LARVIK (Dagbladet.no): Aktor la i ettermiddag ned påstand om fem måneders betinget fengsel for ekspolitimester Ivar L. Schrøen (68). Schrøen er tiltalt for underslag av gjenstander til en verdi av 50 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Iskaldt møte i retten

I skjerpende retning pekte aktor, førstestatsadvokat Arnfinn Hval, på at de angivelige underslagene skal ha blitt begått av en overordnet politiembedsmann. Straffeutmålingspåstanden ble gjort betinget på bakgrunn av ekspolitimesterens sviktende helse, samt fordi han har vært pensjonert i tre år.

Ekspolitimesteren mener at han er offer for hevn og rykteflom. Det ble et iskaldt møte da hans etterfølger som politimester i Larvik politidistrikt, Svein Løsnæs, vitnet i retten i går.

Ubesvarte påstander og rykter

Forsvarer Tor Erling Staff grillet den nåværende politimesteren i vitneboksen i går, og antydet at han hadde motiv for å «ta» ekspolitimester Schrøen. Mens Schrøen var politimester i Larvik, fikk ikke Løsnæs jobb som politiinspektør.

Etter at han førtidspensjonerte seg, ble Schrøen gransket. Under den unike rettssaken ligger fortsatt ubesvarte påstander og rykter - som ingen skal forklare seg om. For tiltalen som han nå skal svare for, er av bagatellmessig art rent økonomisk:

Underslag av et gammelt pengeskap, en navigator, en revolver, en svømmevest, øreklokker, to kikkerter og en stol.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra rettssaken.

MESTERMØTE: </B>Den tiltalte ekspolitimesteren Ivar L. Schrøen (t.v.) møtte sin etterfølger, politimester Svein Løsnæs, i Larvik herredsrett i går.