Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om fengsel i to år for metanoldrap

Aktor la ned påstand om fengsel i to år for en 43 år gammel mann som i dag møtte i Vinger og Odal tingrett, tiltalt for uaktsomt drap på sin onkel som drakk metanolholdig sprit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte 43-åringen erkjente ikke straffskyld for drap, men han erkjenner å ha overlevert sprit, opplyser tiltaltes forsvarer advokat Sigrid Redse Johansen til NTB.

Påtalemyndigheten ved statsadvokat Pål K. Lønseth la tirsdag ned påstand om to års fengsel for nevøen i Vinger og Odal tingrett.

Ifølge tiltalen solgte hedmarkingen 2 liter sprit til sin 60 år gamle onkel i mars i fjor. Sju dager etter kjøpet døde 60-åringen av metanolforgiftning på Kongsvinger sjukehus.

Påtalemyndigheten mener det er grunnlag for å tiltale 43-åringen for uaktsomt drap fordi salget skjedde mange måneder etter at metanolsaken og dødsfallene hadde vært slått stort opp i alle mediene høsten 2002.

Dom i saken faller 3. desember.

(NTB)

METANOL: Politiet har gjentatte ganger advart mot metanolholdig sprit, som ofte distribueres i slike plastdunker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media