Påstand om fire ukers fengsel for Bjarkøy-kvinne

HARSTAD (NTB): Politadjutant Frode Karlsen la ned påstand om fire ukers varetektsfengsling for den 29 år gamle kvinnen fra Bjarkøy i Troms, som er siktet for forsettlig drap på fire av sine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarer Roar Edvardsen motsatte seg ikke fengslingen, men understreker at dette ikke innebærer innrømmelse av skyld.

Under fengslingsmøtet i dag gikk Trondenes forhørsrett til det uvanlige skritt å pålegge forsvareren taushetsplikt overfor sin klient. Roar Edvardsen sier til NTB at han råder sin klient til ikke å forklare seg til politiet før også hun er informert om hva politiet bygger siktelsen på.

Rettsforhandlingen i fengslingsmøtet varte i fire timer. Rettens kjennelse ventes i løpet av ettermiddagen.

Møtte ikke opp

Den siktede kvinnen fra Bjarkøy i Troms deltok ikke i fengslingsmøtet.

Kvinnen, som har en datter på 11 år, har hittil nektet å forklare seg for politiet. Hun ble arrestert i sitt hjem på Bjarkøy fredag.

Under fengslingsmøtet begjærte politiadjutant Karlsen at forhandlingene skulle gå for lukkede dører. Han begrunnet begjæringen med at saken inneholder tekniske bevis som det vil være uheldig å omtale for åpen rett. Forsvarer Roar Edvardsen hadde ingen innvendinger mot at dørene ble lukket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer