Påstand om frifinnelse

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff la ned påstand om frifinnelse på alle de viktigste punktene i tiltalen mot den hovedtiltalte 19-åringen i Beheim Karlsen-saken i Indre Sogn Heradsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staff ba retten ta hensyn til «det antirasisme-hysteriet som rådet» da påtalemyndigheten tok ut tiltalen i denne saken.

På det første tiltalepunktet - forhånelse av Arve Beheim Karlsen på grunn av hans hudfarge og etnisk opprinnelse - hevdet Staff at det ikke er ført bevis for at 19-åringen har brutt rasismeparagrafen, paragraf 135 a i straffeloven.

- Aktor har ikke lykkes å føre bevis for at uttalelser med et rasistisk innhold er spredt til et større antall personer, sa Staff.

Staff hevdet at 19-åringens oppførsel overfor Arve Beheim Karlsen ikke var av en slik art og et slikt omfang at den rammes av straffelovens bestemmelse om hensynsløs atferd.

Staff mente også det ikke var ført tilstrekkelig bevis for de påståtte ropene med drapstrusler da tiltalte løp etter Arve Beheim Karlsen mot Sogndalselva 23. april 1999, den kvelden Beheim Karlsen druknet. Selv om retten skulle finne det bevist at tiltalte ropte «drep negeren» eller noe lignende, så mente Staff at dette ikke var rasistisk motivert.

(NTB)

FORSVARER: Tor Erling Staff la ned påstand om full frifinnelse i Beheim Karlsen-saken.Foto: SCANPIX