MØTTE I RETTEN I DAG:  Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØTTE I RETTEN I DAG: Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Påstand om én dags fengsel for Gjermund Cappelen

Påtalemyndigheten mener hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen ikke skal ha mer straff enn det han allerede er dømt til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cappelen måtte i dag igjen møte i Asker og Bærum tingrett, som skal avsi dom i den såkalte oppbevaringssaken, for oppbevaring og salg av i alt 1,4 tonn hasj.

I dag gikk partene i gang med å grunngi hvilken straff de mener han bør dømmes til.

Der slo aktor Lars Erik Alfheim at det ikke er grunnlag for å gi Cappelen mer straff den han allerede er dømt til i Oslo tingrett.

I september ble Cappelen og hans medtiltalte, ekspolitimannen Eirik Jensen, dømt til henholdsvis 15 og 21 års fengsel for korrupsjon og en sammenhengende, profesjonell og velorganisert innførsel av i alt 16,7 tonn hasj, en størrelsesorden som savner sidestykke i norsk rettspraksis.

- Det er ikke noen tvil at det ikke er plass til ytterligere straff for Cappelen. Han er allerede domfelt for det samme faktiske stoffet, sa Alfheim i retten.

Dermed la han ned påstand om én dags fengsel for Cappelen.

Han framholdt at ifølge norsk rettspraksis gis det fellesstraff for flere lovbrudd.

Derimot mener Alfheim Cappelen skal ha et større fradrag for varetekt for Cappelen enn det han ble godskrevet i Oslo tingrett, i alt 409 dager.

Cappelen har erkjent straffskyld i oppbevaringssaken, og fem medlemmer av hasjnettverket hans ble dømt til straffer på mellom 5 og 16 år. Flere av dem anket straffutmålingen til lagmannsretten, som reduserte straffene med mellom 1 og 2,5 år.

Den nye dommen mot Cappelen blir trolig kjent i løpet av uka.

(NTB)