Du leser nå Dagbladet Pluss

Påstand om norske SS-sodater: Kokte russiske hodeskaller som krigs-souvenirer

Norske SS-soldater tok hodeskallene med hjem til Norge som minner fra fronten.

GROTESK TROFEJAKT:  Disse norske SS-skijegerne som var stasjonert i på den finske fronten i Karelen hentet hoder fra drepte russere, kokte dem - og tok skallene med hjem som trofe, går det fram av ny bok.  Foto:GEIR BRENDENS SAMLING
GROTESK TROFEJAKT: Disse norske SS-skijegerne som var stasjonert i på den finske fronten i Karelen hentet hoder fra drepte russere, kokte dem - og tok skallene med hjem som trofe, går det fram av ny bok. Foto:GEIR BRENDENS SAMLINGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): I ei ny bok om de mange hundre nordmennene som meldte seg frivillig til å bli såkalte skijegere for tyskerne, forteller Geir Brenden og Arne Håkon Thomassen om hvordan de heltemodige soldatene brøt alle krigens regler:

«Under patruljer fant vi ofte lik av russere som hadde falt i det første angrepet mot Kaprolat, som tyskerne hadde slått tilbake.  Vi unngikk disse likene da de ofte var minelagt.  Likevel plukket noen av guttene med seg hodeskaller som de kokte i en bøtte.  Da ble de rene men brune.  Noen - som NN - tok med seg en slik til Norge.  I kompanibunkeren hadde vi en skalle som lysestake.»

Helt ukjent

Beretningen stammer fra en Bodømann som deltok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 772735257


Varnish cache server