Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påstand om ti års forvaring for voldtektstiltalt lege

I helikopterlegesaken.

Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte i den såkalte helikopterlegesaken bør dømmes til ti års forvaring med en minstetid på sju år, ifølge aktor Arne Ingvald Dymbe.

Aktor mener også at 39-åringen bør fradømmes retten til å praktisere som lege.

Legen fra Hedmark har stått tiltalt for voldtekt, utpressing og for å ha truet mindreårige til seksuelle handlinger.

Aktor la ned sin påstand i Hedmarken tingrett på Hamar fredag. Rettssaken mot 39-åringen startet 30. mai.

Legen ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Presset jenter 39-åringen har stått tiltalt for en rekke forhold, blant annet for å ha presset fem unge jenter til å utføre seksuelle handlinger som ble filmet med mobiltelefon og for tre voldtektsforsøk.

Mannen skal flere ganger ha hatt samleie med et barn under 16 år og skal ha befølt en 13 år gammel jente mens hun lå i narkose på sykehuset i Elverum.

Videre skal legen ha sendt bilder av unge jenter i seksuelle situasjoner til en rekke menn. Hvis de sendte bilder tilbake, lot han som han var far til den mindreårige jenta og truet med å gå til politiet, ifølge tiltalen. Slik skal han ha klart å presse mennene for til sammen 586 000 kroner.

Avskjediget Legen er også tiltalt for å ha hatt mer enn 11 000 bilder og filmer av seksuelle overgrep mot barn på datamaskinen sin. Dessuten skal han ha oppbevart pasientopplysninger om 1200 personer hjemme hos seg selv.

De straffbare forholdene skal ha funnet sted i perioden 2003/2004 til pågripelsen i 2010.

Mannen mistet sin legelisens etter at han ble pågrepet og siktet. Han er også avskjediget fra jobben ved Sykehuset Innlandet Elverum-Hamar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media