Påstand om tvunget psykisk helsevern mot drapstiltalt

Drepte mann med 13 pistolskudd.

DRAPSTILTALT: Etterforskningsleder Terje Lunde og politiadvokat Kjersti Hegeberg ved Trondheim politikammer orienterte om pågripelse av en mann etter drapet på den norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac (46)  Ringvålveien den 28. august på en pressekonferanse i Trondheim.
Foto: Ned Alley / SCANPIX
DRAPSTILTALT: Etterforskningsleder Terje Lunde og politiadvokat Kjersti Hegeberg ved Trondheim politikammer orienterte om pågripelse av en mann etter drapet på den norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac (46) Ringvålveien den 28. august på en pressekonferanse i Trondheim. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Påtalemyndighetene varslet i dag at det under rettsaken mot den tiltalte 26-åringen vil bli nedlagt påstand om at mannen må dømmes til tvunget psykisk helsevern.

Den tiltalte mannen skal på kort hold avfyrt minst 13 pistolskudd mot seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac på Heimdal i Sør-Trøndelag 23. august 2008.

46-åringen ble ifølge tiltalen blant annet truffet i overkroppen og i hodet, melder Adressa. Mannen døde av forblødning umiddelbart eller kort tid etter skuddene ble avfyrt.

Rasistisk motivert drap
Trondheim tingrett har besluttet å holde den tiltalte fengslet frem til rettsaken som starter 27. april på grunn av fare for at tiltalte ville rømme ved løslatelse.

Politiet mener at drapet på Shirwac var rasistisk motivert, og at den 46 år gamle mannen var et tilfeldig offer som var på feil tid til feil sted.

Trondheim tingrett opplyste ved varetektsfengsling av tiltalte i februar at det var fare for gjentagelse.

I forhold til dette påpeker retten at gjentagelsesfaren fortrinnsvis er rettet mot innvandrere, på bakgrunn av ytringer mannen har kommet med på internett — og som politiet har funnet på hans datamaskin, skriver Adressa.

Til Adressa informere 26-åringens forsvarer, John Christian Elden, at hans klient nekter for å ha begått handlingen han er tiltalt for. Elden opplyser også ovenfor avisa at tiltalen var som forventet, men noe mildere enn det politiet gikk inn for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer