- Påstanden om at vi var delaktig i at tre personer døde, tar jeg kraftig avstand fra

Polarinstituttes svarer Jarle Andhøy om kommunikasjonen med «Berserk» før forliset.

REAGERER: Direktør ved Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, tar sterk avstand fra at de kjente til kommunikasjonen mellom «Berserk» og newzealandske myndigheter før ulykken skjedde. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
REAGERER: Direktør ved Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, tar sterk avstand fra at de kjente til kommunikasjonen mellom «Berserk» og newzealandske myndigheter før ulykken skjedde. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Direktør for Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, har vært taus i saken om hva de visste om hvilken kommunikasjon som har vært mellom «Berserk» og newzealandske myndigheter rett før båten forliste i Antarktis. Til nå.

Tar sterk avstand - Vi var ikke en del av den kommunikasjonen som var mellom de lokale myndighetene og «Berserk». Påstanden og antydningene om at vi kan være delaktig i at tre liv gikk tapt, tar jeg sterk avstand fra. Det er veldig alvorlige påstander, sier Jan-Gunnar Winther til Dagbladet.

Kontakt Jarle Andhøy har hele tiden hevdet at det var gjentatt kontakt med marineskipet «Wellington», tilhørende New Zealand, og «Berserk» like før tragedien. Han har ikke vært i stand til å få det han mener er et skikkelig svar fra NPI om deres rolle i kommunikasjonen.

Jan-Gunnar Winther hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kommentere dette nå, men etter at Jarle Andhøys advokat Brynjar Østgaard fulgte sporet føler han at han må besvare det.

- Norsk Polarinstitutt hadde ingen dialog med newzealandske myndigheter. Etter at den tragiske ulykken hadde skjedd gjorde vi det vi kunne for å bistå i arbeidet. Vi hadde kontakt på telefon og videokonferanser, men ikke noe dialog utover dette, sier Winther til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer