VÆPNET AKSJON:  Politiet gikk til væpnet aksjon i Avaldsnes i går etter at en mann meldte at han var blitt truet i sitt hjem. FOTO: LEIF EIDE
VÆPNET AKSJON: Politiet gikk til væpnet aksjon i Avaldsnes i går etter at en mann meldte at han var blitt truet i sitt hjem. FOTO: LEIF EIDEVis mer

- Påstander om plaging av Amalie er rent oppspinn

- Et spill for å få meg bort herifra, sier mann på Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannen som i går varslet politiet om våpentrusler i sitt hjem i Avaldsnes på Karmøy, reagerer sterkt på det han mener er uthenging av ham som en plageånd overfor ei tenåringsjente i nabolaget.

- Både påstandene som kom fram på TV2 Nyhetene i fjor høst og på Dagbladet.no i natt, er oppspinn. Nesten alt som står er oppspinn, dette er et spill mot meg for å få meg vekk fra stedet her, sier mannen i 30-årene til Dagbladet i ettermiddag.

Det var midt på dagen lørdag han ble oppsøkt hjemme av flere personer.

Ifølge kilder Dagbladet pratet med i går kveld, kom personene på døra til mannen for å be han slutte å plage ei 15 år gammel jente. Det forteller også navngitte personer på Facebook i Støttegruppa for Amalie, som har økt med flere hundre medlemmer siden i går kveld.

Amalie-saken har skapt en betent konflikt i lokalmiljøet i Avaldsnes.

- Truet med pistol i sjøenDette forteller mannen selv til Dagbladet om det som skjedde ved 12-tiden i går:

- Det kom fire personer på døra. De utga seg for å komme fra politiet. Det skjønte jeg umiddelbart ikke stemte, og jeg oppfattet situasjonen så truende at jeg rømte ut bakveien og hoppet i sjøen. Mens jeg lå der, fikk jeg rettet en pistol mot hodet ett minutts tid. Mer vil jeg ikke si om den episoden nå, det overlater jeg til politiet og til min advokat, sier mannen.

Politiet i Haugaland og Sunnhordland hadde søndag ettermiddag fortsatt tre personer i forvaring i forbindelse med episoden i går - en kvinne (36) og to menn - 25 og 39 år gamle.

- Avhørene er ikke avsluttet, og dessuten søker vi etter to andre menn som vi vil snakke med. Vi har vært i kontakt, men de har ennå ikke meldt seg, sier operasjonsleder Terje Tonning til Dagbladet.

Rettslig besøksforbudMannen som i går ble oppsøkt hjemme, har siden sommeren 2008 en gang fått besøksforbud av politiet og to ganger av Haugaland tingrett i forhold til nabojenta, som føler seg så plaget at hun blir kjørt til og fra skolen hver dag.

Mannen benekter ikke at han har vært pålagt besøksforbud.

- Påbudet utløp 19. desember i fjor. Det viser at retten har tatt avgjørelser på feil grunnlag før, sier mannen til Dagbladet og henviser til politiet og advokaten.