Påstander om sverte-kampanje, ryktespredning, illojalitet og sjofle metoder

Oslo katolske bispedømme opplever en bølge av sykemeldinger.

BEDRAGERISIKTET: Biskop Bernt Eidsvig er, sammen med en annen ansatt og Oslo katolske bispedømme, siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEDRAGERISIKTET: Biskop Bernt Eidsvig er, sammen med en annen ansatt og Oslo katolske bispedømme, siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frontene står hardt mot hverandre i Oslo katolske bispedømme (OKB). Samtidig som Fylkesmannen gransker dem, og politiet etterforsker både bispedømmet og biskop Bernt Eidsvig, rammes bispedømmet av en opprivende intern strid som er i ferd med å tømme de ansatte for krefter.

«Saken er en belastning for alle i bispedømmet, troende, ansatte og ledelsen. Vi ser en økning i antall sykemeldinger og har derfor redusert kapasitet i ulike deler av organisasjonen», skriver fungerende administrativ leder Lisa Wade i en melding til menigheten.

Bakgrunnen for at hun har lagt ut meldingen, er at hun reagerer sterkt på at en ansatt i bispedømmet videresendte en e-post til Vårt Land der Wade blant annet skriver: «Å ringe aviser og være anonym kilde anser jeg som illojalt.»

Dette har blitt oppfattet som en munnkurv, men det tar Wade nå avstand fra.

- Dette er verken «knebling» eller «munnkurv», men en klar henstilling til ansatte om å bidra til arbeidsro og oppklaring av sakens fakta. På dette stadiet i saken bidrar anonyme utspill i media ikke til noe som helst, men skaper bare støy internt og eksternt, skriver Wade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer