HENRETTET: Aftab Bahadur ble hengt i Lahore-fengselet i Pakistan i morges. Familien sørger ved hans båre. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB Scanpix
HENRETTET: Aftab Bahadur ble hengt i Lahore-fengselet i Pakistan i morges. Familien sørger ved hans båre. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB ScanpixVis mer

Påstander om tortur da 15-åring tilsto drap. Nå er han hengt i Pakistan

Var mindreårig da han ble dømt i 1992.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pakistan har henrettet en mann (38) som var bare 15 år gammel da han ble dømt til døden for drap.

Menneskerettighetsgrupper hevder at han tilsto etter tortur, skriver BBC.

Ifølge Lahore-fengselet ble Aftab Bahadur hengt tidlig i dag morges.

- Skammens dag I går protesterte den henrettedes kristne familie mot fullbyrdelsen av dødsdommen som de mener Bahadur var feilaktig idømt.

Da Bahadur ble dømt for dobbeltdrap i 1992, åpnet pakistansk lov for å dømme 15-åringer til døden. I år 2000 ble minimumsalderen for dødsstraff satt til 18 år.

- Dette er en skammens dag for Pakistans rettssystem. Aftab ble utsatt for nær enhver mulige urettferdighet, sier menneskerettighetsaktivisten Maya Foa i organisasjonen Reprieve.

Tortur - Helt til det siste, nektet myndighetene å la hans forsvarere legge fram bevisene for hans uskyld. Dette er forferdelig urettferdig og en tragedie for alle som kjente Aftab, legger hun til.

Menneskerettighetsorganisasjonen hevder Aftab Bahadur ble dømt til døden basert på vitnemål fra to angivelige øyenvitner til drapene.

De to skal senere ha trukket sine forklaringer som de hevder ble framsatt under tortur.

I går ble henrettelsen av en pakistansk drapsdømt utsatt i nær siste øyeblikk.

8000 på dødscelle For fjerde gang fikk Shafqat Hussain, som er funnet skyldig i kidnapping og drap på et barn i 2004, utsatt henrettelsen.

Forsvarerne hans argumenterer med at han var bare 14 år gammel da han angivelig begikk forbrytelsen, og at tilståelsen først kom etter at han skal ha blitt utsatt for tortur.

Myndighetene hevder at Hussain var 23 år gammel da han drepte barnet.

Pakistan er på vei til å bli blant de landene i verden som henretter flest. Samme dag som Hussain fikk sin henrettelse utsatt, måtte tre andre dødsdømte bøte med livet.

Siden desember i fjor, har Pakistan henrettet rundt 150 dødsdømte, og det sitter mer enn 8000 fanger på dødscelle i landet.

PROTESTERTE: Aftab Bahadur ble hengt i Pakistan i morges. I går demonstrerte hans kristne slektninger mot det de hardnakket hevder er en feilaktig drapsdom. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB Scanpix
PROTESTERTE: Aftab Bahadur ble hengt i Pakistan i morges. I går demonstrerte hans kristne slektninger mot det de hardnakket hevder er en feilaktig drapsdom. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB Scanpix Vis mer