Påstander om tortur da 15-åring tilsto drap. Nå er han hengt i Pakistan

Var mindreårig da han ble dømt i 1992.

HENRETTET: Aftab Bahadur ble hengt i Lahore-fengselet i Pakistan i morges. Familien sørger ved hans båre. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB Scanpix
HENRETTET: Aftab Bahadur ble hengt i Lahore-fengselet i Pakistan i morges. Familien sørger ved hans båre. Foto: AFP/ARIF ALI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pakistan har henrettet en mann (38) som var bare 15 år gammel da han ble dømt til døden for drap.

Menneskerettighetsgrupper hevder at han tilsto etter tortur, skriver BBC.

Ifølge Lahore-fengselet ble Aftab Bahadur hengt tidlig i dag morges.

- Skammens dag I går protesterte den henrettedes kristne familie mot fullbyrdelsen av dødsdommen som de mener Bahadur var feilaktig idømt.

Da Bahadur ble dømt for dobbeltdrap i 1992, åpnet pakistansk lov for å dømme 15-åringer til døden. I år 2000 ble minimumsalderen for dødsstraff satt til 18 år.

- Dette er en skammens dag for Pakistans rettssystem. Aftab ble utsatt for nær enhver mulige urettferdighet, sier menneskerettighetsaktivisten Maya Foa i organisasjonen Reprieve.

Tortur - Helt til det siste, nektet myndighetene å la hans forsvarere legge fram bevisene for hans uskyld. Dette er forferdelig urettferdig og en tragedie for alle som kjente Aftab, legger hun til.

Menneskerettighetsorganisasjonen hevder Aftab Bahadur ble dømt til døden basert på vitnemål fra to angivelige øyenvitner til drapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer