USA og Clinton

Påstår at FBI-direktøren ville hjelpe Trump:
- Kan ha brutt loven

Sterke anklager fra Clintons parti mot James Comey. Jusekspert mener at de vanskelig lar seg bevise.

TIL ANGREP PÅ FBI: Harry Reid tar Hillary Clinton i forsvar i etterkant av gjenåpningen av granskingen på sistnevnte. Her sammen i Las Vegas tilbake i august. Foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL ANGREP PÅ FBI: Harry Reid tar Hillary Clinton i forsvar i etterkant av gjenåpningen av granskingen på sistnevnte. Her sammen i Las Vegas tilbake i august. Foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I kraft av dine politiske handlinger, kan du ha brutt loven.

Det skriver Harry Reid, leder for Demokratene i Senatet, til FBI-direktør James Comey, ifølge CNN.

Nevada-senatoren viser til Comeys avgjørelse om å offentliggjøre den gjenopptatte granskingen av Hillary Clintons e-poster.

Mener FBI forskjellsbehandler

Reid mener at offentliggjøringen av etterforskningen er et forsøk på å påvirke valget, noe som ikke FBI-ansatte har lov til å gjøre i USA.

Han hevder også at James Comey har forskjellsbehandlet Trump og Clinton.

Ifølge Reid sitter FBI på informasjon om Trumps forhold til Russland.

- Jeg skrev til dere for flere måneder siden om å frigi denne viktige informasjonen til folket, noe dere har nektet, skriver Reid, ifølge CNN, og legger til:

- Så snart dere får fatt i den minste insinuasjon om Clinton, så skynder dere med å frigi informasjon på en svært mistenkeliggjørende måte.

Hillary Clinton ba FBI frislippe informasjon under sin tale i Des Moines lørdag. Video: CNN Vis mer

Nytt e-postfunn

FBI-direktør Comey har ennå ikke kommentert utspillet fra Reid, skriver den amerikanske kanalen.

Granskingen til organisasjonen hans kommer etter at et stort antall e-poster ble funnet på en datamaskin disponert av Clinton-medhjelper Huma Abedin og hennes forhenværende ektemann Anthony Weiner.

Tusenvis av disse kan ha blitt sendt fra Clintons private e-postserver.

FBI ønsker å undersøke disse for å se om den tidligere utenriksministeren har håndtert hemmeligstemplet informasjon på en uforsvarlig måte.

- FBI ville aldri har åpnet saken igjen om det ikke hadde dreid seg om svært alvorlige lovbrudd, sa hennes motkandidat Donald J. Trump kort tid etter at nyheten ble kjent.

Tror ikke lovbrudd lar seg bevise

Trump har lenge anklaget Clinton for å ha slettet 33 000 eposter for å unndra seg straff, anklager som hittil ikke har latt seg bevise.

Det samme vil trolig gjelde Harry Reids anklager mot James Comey, ifølge Daniel Richman.

- De som kritiserer Comey kan ikke bevise at han har brutt loven. Ikke før de beviser at offentliggjøringen faktisk var et forsøk på å påvirke valget, og ikke ment for å informere Kongressen, sier juseksperten, som underviser ved Columbia Law School, overfor Reuters.

FBI: Trump starter sitt kampanjebesøk i New Hampshire med nyheten om at FBI har bestemt seg for å ta opp etterforskningen rundt Hillary Clintons private eposter. Video: Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer