PÅSTÅR DATTEREN BLE DREPT: Muammar Kadhafi har blant annet arrangert en festival i datteren Hanas navn. Nå spekuleres det igjen om at hun kanskje kan være i live. Foto: ETTORE FERRARI/EPA
PÅSTÅR DATTEREN BLE DREPT: Muammar Kadhafi har blant annet arrangert en festival i datteren Hanas navn. Nå spekuleres det igjen om at hun kanskje kan være i live. Foto: ETTORE FERRARI/EPAVis mer

Påstår at Kadhafis «bombedrepte» datter er i live

Diktatoren sier hun ble drept i 1986, seks måneder gammel. Nye dokumenter viser at hun har studert medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1986 ble Muammar Kadhafis hovedkvarter i Tripoli utsatt for et amerikansk bombeangrep. Han overlevde, men diktatoren påsto at hans seks måneder gamle adoptivdatter Hana ble drept.

Nå blir det - igjen - sådd tvil om disse opplysningene.

The Irish Times har vært inne i hovedkvarteret til Kadhafi, etter at han ble jaget på flukt av opprørerne tidligere denne uka. Der skal avisa ha funnet beviser på at Hana er i live.

Passfoto I et rom fant avisa dokumenter som kan tyde på at hun studerte medisin i den libyske hovedstaden. Den fant også et passfoto som skal tilhøre henne.

Dermed får ryktene om at hun er i live ny grobunn. Flere libyre har nemlig tvilt på Kadhafis påstander om at hun ble drept i bombeangrepet i 1986.

Denne informasjonen er funnet i et rom som kunne vært et hvilket som helst jenterom i den vestlige verden. Det var en Backstreet Boys-plakat på veggen og i ei hylle sto DVD-samlingen «Sex og singelliv».

The Daily Telegraph skrev tidligere denne måneden om dokumenter som ble funnet i London. De viser at tannlegen Stephen Hopson i 2008 fløy til Tripoli for å undersøke en pasient som i dokumentene er registrert som Hana Kadhafi.

- Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte dette, sa Hopson.

Bomber Sirte I Libya fortsetter nå klappjakten på diktatoren. Han er sporløst forsvunnet, etter at opprørerne stormet hovedkvarteret i Bab al-Azizia.

NATO har nå satt inn et støt mot Kadhafis hjemby Sirte og det siste døgnet har de bombet 19 mål i byen, skriver NTB.

Byen er et av få steder som fortsatt er kontrollert av Kadhafi-styrkene.

Men det er ikke sikkert det er der Kadhafi befinner seg.

UTBOMBET: 15. april angrept USA Muammar Kadhafis hovedkvarter i Tripoli. Slik så det ut i et av rommene etterpå. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP
UTBOMBET: 15. april angrept USA Muammar Kadhafis hovedkvarter i Tripoli. Slik så det ut i et av rommene etterpå. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP Vis mer