Påstår sammenblanding av data

Hysj-sjef Kjell Grandhagen mener feil i NSAs manual er årsaken til at Dagbladet har feiltolket overvåkingsdataene.

Avviste: Sjef for Etterretningstjenesten generalløytnant Kjell Grandhagen aviste på pressekonferanse påstandene i Dagbladet om amerikansk overvåkning i Norge.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Avviste: Sjef for Etterretningstjenesten generalløytnant Kjell Grandhagen aviste på pressekonferanse påstandene i Dagbladet om amerikansk overvåkning i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

E-tjenestens sjef, generalløytnant Kjell Grandhagen hevder at Dagbladet har misforstått når vi i dag skriver at over 33 millioner samtaler ble overvåket i Norge i løpet av 30 dager rundt årskiftet 2012/2013.

- Dagbladet trykker idag flere artikler om at NSA skal ha samlet inn trafikkdata om 33 millioner samtaler i Norge. Dette er ikke korrekt. Det Dagbladet omtaler dreier seg ikke om innsamling i Norge, men i stedet det norske militæret sin egen innsamling av informasjon til støtte for norske opperasjoner i konfliktområder utenlands. Samt innhenting av informasjon i kampen mot terrorisme utenlands. Dette er informasjon som etterretningstjenesten deler med utenlandske samarbeidspartnere, herunder NSA, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer