- Påstått angrep mot USAs ambassade var bryllupsfeiring

Nyhetsbyrået AP meldte mandag kveld om kraftig eksplosjon og intens skyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Både myndighetene i Jemen og USA avviser påstanden om at den amerikanske ambassaden i landet skal ha blitt angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press meldte anonyme kilder om kraftig eksplosjon og intens skyting ved den amerikanske ambassaden i hovedstaden Sanaa i Jemen ved 22-tida mandag kveld.

Et par timer seinere sier talsperson Mohammed al-Mawri i innenriksdepartementet i Jemen til AP at eksplosjonen var fyrverkeri som ble avfyrt under en bryllupsfeiring. Politiet skal ha pågrepet personene som avfyrte fyrverkeriet.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at det ikke har noen indikasjoner på en eksplosjon eller skyting nær ambassaden.

-Ikke angrep mot ambassaden Men avisa Yemen Post melder at eksplosjonen skjedde mellom to og tre kilometer fra den amerikanske ambassaden. Det samme melder også CBS, som er et av USAs største kringkastingsselskaper.

Jemen kjemper en krig mot al-Qaidas lokale gren, som av Washington er betegnet som en av verdens farligste terrornettverk.