Påstått Breivik-mentor arrangerte hemmelig nazitreff

Video viser Paul Ray, profilerte nynazister, tempelriddersymboler og våpen. Er i politiets søkelys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALETTA (Dagbladet): Nøkkelen til å forstå Anders Behring Breiviks grusomhet kan ligge her i det vakre middelaldersentrumet i Maltas hovedstad Valetta. Breivik skriver i sitt manifest at Valetta kanskje er hans favorittby.

I tempelriddernes gamle høyborg har britiske Paul Ray (35) - grunnlegger av anti-innvandringsbevegelsen English Defence League - pleiet omgang med noen av verdens mest fryktede nazister. Det viser en video Dagbladet i dag kan presentere.

Ray er nå i ferd med å bli en sentral del av etterforskninga av Anders Behring Breivik:

Etterforskes I manifestet forteller Breivik om en mentor - «Rikard Løvehjerte». Ray blogger høyreekstreme tanker under navnet Lionheart. I et eksklusivt intervju med Dagbladet i går avviste briten å være Breiviks mentor.

Dagbladet kan i dag avdekke at maltesisk politi via Interpol allerede er instruert til å etterforske Paul Ray, og hans påståtte bånd til Breivik.

Norsk politi har spesifikt bedt politiet på Malta om å kartlegge bekjentskapskretsen og bevegelsene til den britiske islamhateren. Dagbladet får bekreftet, fra kilder som ikke kan uttale seg til pressen, at det er den såkalte sikkerhets- og etterretningsavdelingen av maltesisk politi som skal bistå Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer