Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Påstått IRA-ekspert journalist

Arrestasjonen av den antatte Real IRA-mannen på Vestbredden kan være en misforståelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som torsdag ble arrestert av israelsk politi på Vestbredden, mistenkt for å være en bombeekspert fra Real IRA, skal være journalist i den irske avisa La. Dette hevder redaktøren av Belfast-avisa, Ciaran O Pronntaigh, ifølge The Independent.

Mannens foreldre forteller til avisa at sønnen dro til Vestbredden for å arrangere skoleutveksling.

40 år gamle Sean Muireagain fra Vest-Belfast har siden han ble arrestert sittet i avhør hos israelsk sikkerhetstjeneste (Shin Bet).

- Han er en velkjent irsk språkaktivist i Belfast og rapoporterte fra Jenin for La og Raidis na Gaeltachta. Han ble arrestert på vei til Ramallah, opplyser La-redaktør O Pronntaigh.

- Den 8. juli publiserte vi en helside med tekst fra Jenin, skrevet av Sean O'Muireagain. Også journalistens egne bilder stod på trykk, noe som beviser at han var i de okkuperte områdene. Vi krever at han løslates umiddelbart, sier La-redaktøren.

Han nekter for at O'Muireagain har noen som helst forbindelse til terroristisk virksomhet.

- Han er ikke det de sier han er - en bombeekspert. Jeg hadde bedt ham spørre folk om deres syn på fredsprosessen. Vi hadde teknt å spørre ham om han visste noe om iren som var arrestert på Vestbredden, da vi plutselig fant ut at det var ham, uttaler redaktøren ifølge The Scotsman.

En seniorkilde i den israelske regjeringen sier man kan ha begått en feil da man pågrep mannen:

- Det er en mulighet for at vi har arrestert en uskyldig pappskalle, som er blitt gjort til en internasjonal terrorist.

40-åringen kom til Ben Gurion-flyplassen ved Tel Aviv for tre uker siden. Han reiste på eget britisk pass. Mannen ble arrestert etter at det oppsto frykt for at han hadde kommet til de okkuperte områdene for å lære militante palestinere å lage og bruke bomber.