Påsto 16 års fengsel for Danny Bungard

Aktor har lagt ned påstand om 16 års fengsel i Wonderboy-saken i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aktor har lagt ned påstand om 16 års fengsel og inndragning av 2 millioner kroner for Danny Bungard i Wonderboy-saken i Oslo tingrett, melder NTB.

Saken, der også David Toska står tiltalt, er norgeshistoriens største hasjsak. Ved hjelp av hemmelige opptak og intens spaning ble hasjeligaen rullet opp av politiet.

Danny Bungard og David Toska ble arrestert sammen i Spania. Toska var da ettersøkt for NOKAS-ranet, i tillegg til at han var mistenkt i hasjsmuglingssaken som ble kalt Wonderboy.

Under etterforskningen oppdaget politiet et hemmelig kodespråk som de kriminelle brukte for å kommunisere blant annet steder og telefonnumre.

I retten forklarte Bungard selv at de ofte gikk liltt i surr i kodene, noe som en gang resulterte i at han og Toska befant seg i hver sin by da de skulle møtes.

Bungard og Toska står tiltalt sammen med 12 andre er tiltalt etter ett av norgeshistoriens største hasjbeslag.

Til sammen 762 kilo hasj ble beslaglagt av politiet 29. og 30. november 2004.

Påtalemyndigheten mener Bungard (30), som gikk under navnet «Wonderboy», var hovedmannen i ligaen. De mener også han organiserte frakten av det enorme hasjpartiet fra Nederland til Norge.

16 år er en usedvanlig streng straff for narkotikasmugling i Norge.

<B>KAN FÅ 16 ÅR:</B> Danny Bungard risikerer 16 år for å ha organisert norgeshistoriens største hasjsmugling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer