Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pastor bestilte drap på kona - løslates i 2021

I 2004 ble den svenske pastoren dømt til livstid i fengsel. Nå har tingretten gjort om straffen til 26 års fengsel.

PASTOR: Drapsdømte Helge Fossmo, kjent som Knutby-pastoren, kan prøveløslates i 2021. Arkivfoto: Passregistret / SCANPIX
PASTOR: Drapsdømte Helge Fossmo, kjent som Knutby-pastoren, kan prøveløslates i 2021. Arkivfoto: Passregistret / SCANPIX Vis mer

Livstidsdommen mot Knutby-pastoren Helge Fossmo ble i dag omgjort. Dermed åpnes det opp for at han kan løslates i 2021.

Det ble i september kjent at svensk påtalemyndighet hadde gått med på en tidsbestemt straff for Fossmo. Han ba da om en fengselsstraff på 25 år, mens aktor ba om 28 år.

Tirsdag meddeler Örebro tingrett at straffen gjøres om til 26 års fengsel. Dette innebærer at han vil bli løslatt i april 2021, skriver Expressen.

Da har han sonet to tredjedeler av straffen, og kan dermed prøveløslates.

- Jeg håper jeg finner en menighet hvor jeg kan gå og feire gudstjeneste og være en del av trosfellesskapet, sier Fossmo ifølge avisa.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 07.11.2014 Åsa Waldau: Magasinet møter Åsa Waldau i hennes hjem i Knutby. Hun forteller om livet og den dramatiske tiden etter Knutby-drapet. Video: Jørn H. Moen Vis mer

Frikirkemenigheten i Knutby sto for 15 år siden i sentrum for en av Sveriges mest omtalte kriminalsaker. Fossmo ble i 2004 dømt til livstidsfengsel for medvirkning til drap på sin kone Alexandra, samt for medvirkning til drapsforsøk i to tilfeller.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, skal Fossmo ifølge dommen ha manipulert svenske Sara Svensson til drepe kona og skyte Daniel Linde, ektemannen til en av Fossmos elskerinner.

Svensson var Fossmo-familiens tidligere barnepike og en av pastorens elskerinner. Politiets teori har blant annet vært at Fossmo manipulerte barnepiken til å drepe hans kone og Linde, slik at han kunne leve sammen med sin elskerinne.

Påtalemyndigheten viste i september til en utredning fra Rättsmedicinalverket der det heter at det nå er «mindre trolig at han kommer til å begå kriminalitet av alvorlig art» dersom han slippes fri, ifølge Aftonbladet.

Derimot finnes det fortsatt en risiko for at den tidligere pastoren kan «manipulere og bedra sine omgivelser for å tilrane seg fordeler», het det videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media