Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor leteaksjon i Sverige:

Pastor Lena (45) er savnet i Sverige. Politiet går nå ut med navn og bilde

Trebarnsmora forsvant fra sitt hjem mandag eller tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom den 14. og 15. mai forsvant trebarnsmoren og frikirkepastoren Lena Wesström (45) fra sitt hjem i Örebro i Sverige.

I går gikk politiet ut med navn og bilde på den savnede 45-åringen. Samtidig er det iverksatt en større leteaksjon etter kvinnen.

Funn av død person

Svenske aviser og politiet i Sverige melder i ettermiddag om at det er gjort funn av en død person i et skogsområde i Örebro. Örebro er Sveriges sjette største by med over 150 000 innbyggere.

Politiet har ikke bekreftet at funnet har sammenheng med forsvinningen, skriver SVT.

Ifølge Expressens opplysninger mener poltiet at det har skjedd noe kriminelt med den døde som er funnet i skogen.

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gi noen detaljer om funnet, heller ikke om den døde er mann eller kvinne.

Et stort område er sperret av, og politiets teknikere jobber på stedet. Svensk politi har varslet at de vil komme med flere opplysninger om dette funnet seinere i kveld.

Pastor

Savnede Lena Wesström har jobbet som frikirkepastor i Betelkirken i Örebro, men har i den siste tida arbeidet med flyktninger for kommunen, skriver Expressen.

Det er flere ting som tyder på at 45-åringen ikke forsvant frivillig fra sitt hjem tidligere denne uka, ifølge avisa.

Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen, skriver Aftonbladet, som også har fått opplysninger om at det er blitt registrert signaler fra mobiltelefonen hennes i nærheten av boligen hennes.

Ulike teorier

Politiet har ifølge flere svenske medier jobbet utfra en teori om at Wesström kan ha blitt kidnappet.

- Det handler om en savnet kvinne. Vi har jobbet betingelsesløst med saken som nå klassifiseres som en kidnapping, sa spaningsleder Peter Springare, ved Örebro-politiet til avisa Metro på torsdag.

Avisa skriver også at en mann har vært til avhør hos politiet i forbindelse med saken. Han skal nå ha forlatt landet, skriver Metro at de har fått opplysninger om.

Wesström beskrives som en kvinne med et stort kontaktnett, som er glad i friluftsliv og som er svært aktiv på sosiale medier.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media