Pastor lokker ungdom med høne

Prekenene blir fulgt av store øyne i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdomspastor Finn Myklebust preker med ei høne sittende på skuldra for å få menighetens oppmerksomhet. «Minni» får ungdommen til å sitte lydhøre mens Myklebust bruker henne for å illustrere poenger.

- Når du holder møter for barn og ungdom er det viktig å få oppmerksomhet. Med høna sittende på skulderen, er ikke det noe problem, sier han til Telemarksavisa.

Det var ganske nylig han kom på å involvere fjærkreet da han var lærer ved en videregående skole. Elevene fikk høre om da bare én av ti spedalske takket Jesus.

- Samtidig med at jeg fortalte denne historien ga jeg høna mat, men den takket ikke. Hvorfor gjør den ikke det? Nei, det er fordi den har hønsehjerne. Å være takknemlig er å ikke ha hønsehjerne. Det var mange elever som gikk rundt på skolen og takket etter dette, sier han til lokalavisa.

Den ett år gamle tamme høna blir nå med Adventistkirke-pastoren til Nord-Norge på møteturne. Den dyreglade forkynneren har tidligere snakket om gjess, ender, hunder og hester i prekenene, men det er først nå han har begynt å dra med seg dyret han snakker om.

<B>VEKKER OPPMERKSOMHET: Høna i Skien.