Pastor lokker ungdom med høne

Prekenene blir fulgt av store øyne i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdomspastor Finn Myklebust preker med ei høne sittende på skuldra for å få menighetens oppmerksomhet. «Minni» får ungdommen til å sitte lydhøre mens Myklebust bruker henne for å illustrere poenger.

- Når du holder møter for barn og ungdom er det viktig å få oppmerksomhet. Med høna sittende på skulderen, er ikke det noe problem, sier han til Telemarksavisa.

Det var ganske nylig han kom på å involvere fjærkreet da han var lærer ved en videregående skole. Elevene fikk høre om da bare én av ti spedalske takket Jesus.

- Samtidig med at jeg fortalte denne historien ga jeg høna mat, men den takket ikke. Hvorfor gjør den ikke det? Nei, det er fordi den har hønsehjerne. Å være takknemlig er å ikke ha hønsehjerne. Det var mange elever som gikk rundt på skolen og takket etter dette, sier han til lokalavisa.

Den ett år gamle tamme høna blir nå med Adventistkirke-pastoren til Nord-Norge på møteturne. Den dyreglade forkynneren har tidligere snakket om gjess, ender, hunder og hester i prekenene, men det er først nå han har begynt å dra med seg dyret han snakker om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer