Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pastor sex-siktet

TROMSØ (Dagbladet): En pastor i 40-åra er siktet for utuktig omgang med en mindreårig jente. Mannen har i politiavhør erkjent at han har forgrepet seg på jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist tirsdag slo politiet til, da ble mannen pågrepet og arrestert i sitt eget hjem. Pastoren er ikke ansatt i Den norske kirke, men har sitt virke ved et kjent kirkesamfunns lokale menighet i Sør-Troms. Mannen er nå varetektsfengslet i to uker.

- Han er siktet for uttukt mot en mindreårig jente under 14 år, og har i det alt vesentlige erkjent de faktiske forhold, sier politifullmektig Helge Vigerust ved Senja politidistrikt til Dagbladet.

Bekjente

Ifølge politiet kjente jenta og pastoren hverandre fra før, 14-åringen var en del av kirkesamfunnet.

Vigerust ønsker ikke å si noe mer om hva siktelsen mot pastoren omfatter, men understreker at overgrepene skal ha funnet sted for om lag to år siden. Ifølge Vigerust ble det igangsatt etterforskning mot pastoren etter at fornærmede og hennes familie sjøl tok kontakt med politiet.

Suspendert

Den betrodde pastorens sex-misbruk av den mindreårige jenta har skaket opp medlemmene i kirkesamfunnet. Kirkesamfunnets øverste leder i Nord-Norge vil ikke kommentere siktelsen mot en av hans ansatte.

- På generelt grunnlag kan jeg si følgende: I slike saker vil vedkommende sjelesørger umiddelbart bli suspendert, sier kirkelederen.

- Om han blir funnet skyldig i retten, vil han bli oppsagt. Vi har også et apparat som tar seg av pårørende i slike saker, vi skal sette offeret i sentrum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media