Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pastor siktet for konedrap - tatt da han ville rømme til sin mannlige elsker

Baptist-prest Richard Lee Shahan (53) er anklaget for å ha myrdet kona.

 DRAPSSIKTET :  Baptisprest Richard Lee Shahan er siktet for å ah drept kona Karen Louise. Pastoren ble arrestert da han forsøkte å rømme til Europa. Foto: JEFFERSON COUNTY JAIL
DRAPSSIKTET : Baptisprest Richard Lee Shahan er siktet for å ah drept kona Karen Louise. Pastoren ble arrestert da han forsøkte å rømme til Europa. Foto: JEFFERSON COUNTY JAIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Lee Shahan, er prest og var vel anholdt i menigheten Birmingham?s First Baptist Church i delstaten Alabama. Nå sitter han varetektsfengslet, siktet for myrdet kona Karen Louise Shahan (52) i fjor sommer.

Drapet vakte stor oppsikt i USA, og ble karakterisert som usedvanlig brutalt.

I august ble baptistpastoren pågrepet og siktet for å ha tatt livet av kona. Men etter noen uker ble Richard Lee Shahan løslatt, politiet manglet bevis.

Tatt på flyplassen Første nyttårsdag ble den 53 år gamle presten arrestert på ny. Politiet på den internasjonale flyplassen i Nashville, Tennessee, pågrep presten da han skulle sette seg på et fly til Frankfurt i Tyskland.

- Shahan planla å begynne et nytt liv med sin guttevenn, sier statsadvokat Leigh A. Gwathney i Alabama til flere lokale amerikanske medier.

Etterforskningen skal ha avdekket at rundt 3000 e-mailer fra pastor Shahan beviser at han ønsket å begynne et nytt liv i England, og aldri returnere til USA.

Forsvarerne til pastoren hevder derimot at Richard Lee Shahan ville reise til Europa for å forkynne Guds ord og drive misjonering.

- Det finnes ikke bevis som knytter Shahan til drapet, understreket advokatene Wendell Sheffield and John Lentine som representerte pastoren da han ble framstilt for fengsling i retten i Jefferson County District,

Dommer Sheldon Watkins besluttet å fengsle pastoren.

Et nytt liv Baptistpresten ville starte et nytt liv i Europa. Etterforskningen skal ha avdekket at han hadde tenkt ut flukt som skulle gå via Tyskland, Kasakhstan før Shahan skulle etablere seg sammen med sin mannlige elsker i England.

- Shahan ønsket å bli engelsk statsborger og gifte seg med mannen. Han hadde ingen intensjoner om noensinne å komme tilbake til USA. Shahan hadde sagt farvel til sin familie, sier statsadvokat Leigh A. Gwathney til avisa The Birmingham News.

Pastoren hevder selv at han skulle på en misjonsreise i Europa, og at han hadde planer om å jobbe for organisasjonen Bible Mission International i Frankfurt i Tyskland.

- Var hos sønnen Etter at Karen Louise Shahan ble funnet drept i presteboligen i Birmingham den 23. juli fjor sommer, falt mistanken på pastoren. Men han hevdet at han hadde alibi for det brutale drapet. Richard Lee Shahan påsto at han hadde vært på besøk hos parets sønn i delstaten Kentucky da kona ble hogget i hjel.

Ekteparet Shahan har barn og barnebarn sammen.

Noen få dager etter at baptistpresten ble arrestert i august i fjor, valgte påtalemyndigheten i Alabama å løslate ham på grunn av manglende bevis.

Nekter Nyttårsaften - samme dag som pastor Richard Lee Shahan hadde sin siste arbeidsdag som prest i menigheten i Birmingham, Alabama, valgte det lokale politiet å etterlyse ham for drapet.

Baptistpastoren nekter for å ha drept kona.

Advokaten til Shahan mener at det ikke finnes direkte bevis som kan knytte baptistpastoren til drapet.

- De - politi og påtalemyndighet - gjør alt de kan for å knytte Shahan til drapet. Det er ikke bevis, sier pastorens forsvarer, advokat John Lentin, til The Birmingham News.

Inntil videre sitter pastoren i varetekt. Et nytt rettsmøte er berammet til onsdag 5. februar.

Hele Norges coronakart