Pastor tiltalt for grovt bedrageri

Skal ha forledet Kristelig Studieforbund til å utbetale over 2,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tiltalte, som er styreleder og pastor i en pinsemenighet i Oslo-området, fikk i 2012 og 2013 utbetalt 2 542 521 kroner i statstilskudd av Kristelig Studieforbund. Ifølge tiltalen fikk han urettmessig tilskudd idet han ga uriktige og ufullstendige opplysninger om at midlene skulle bli brukt til å avholde kursvirksomhet i menighetens regi flere steder i landet. Kursene skal ha enten ikke eller bare delvis blitt avholdt.

Grovt bedrageri har en strafferamme på seks års fengsel.

Pastoren står også tiltalt for å ha forfalsket fakturaer, og benyttet det som dokumentasjon og regnskapsbilag på fiktive husleieforhold.

Daglig leder i Kristelig studieforbund, Hege Irene Fossum, forteller Dagbladet at de utførte internkontroll og revisjon i forbindelse med rapportering av kurstimer.

- Kristelig Studieforbund leverte i mars 2014 inn en anmeldelse til Oslo politidistrikt for mulig feilrapportering av kurs og mulig misbruk av Kristelig studieforbunds tilskuddsmidler, i henhold til voksenopplæringsloven. Vi har ikke gitt meningheten tilskuddstøtte i 2014 eller 2015, sier hun.

Pastorens forsvarer har ikke besvart Dagbladets henvendelser.