- Pastoren eide våpen

Politiet etterforsker nå om pastor Helge Fossmo har hatt tilgang til et håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KNUTBY/UPPSALA (Dagbladet/Expressen): Pastoren var til stede da en vaktmester på en gård skjøt en orm, og Fossmo skal da, ifølge tipset, ha fortalt at han hadde et våpen hjemme i Sverige.

- Det er korrekt at det har kommet inn et tips om at pastoren for noen år siden skal ha eid et skytevåpen. Vi etterforsker dette tipset nå, og håper å få klarhet i om det stemmer, sier en kilde med innsyn i etterforskningen.

I dag framstilles Helge Fossmo for retten, med begjæring om forlenget varetektsfengsling.

Knutby-pastoren er mistenkt for medvirkning til drap på sin kone Alexandra Fossmo (23), og medvirkning til drapsforsøk på en 30 år gammel nabo.

- Har våpen hjemme

Det er to år siden samtalen mellom pastoren og kameraten skal ha skjedd. På gården hvor pastoren bodde midlertidig, ble det oppdaget en giftig orm. En vaktmester hentet en revolver, og gikk ut og drepte den.

- Et slikt våpen har jeg hjemme i Sverige, sa Fossmo raskt.

Ifølge en kilde hadde pastoren og vaktmesteren en lang diskusjon om våpen generelt, og revolvere spesielt. Vaktmesteren forklarte for pastoren at man i hans hjemland måtte ha lisens for å ha skytevåpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.