- Pastoren eide våpen

Politiet etterforsker nå om pastor Helge Fossmo har hatt tilgang til et håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY/UPPSALA (Dagbladet/Expressen): Pastoren var til stede da en vaktmester på en gård skjøt en orm, og Fossmo skal da, ifølge tipset, ha fortalt at han hadde et våpen hjemme i Sverige.

- Det er korrekt at det har kommet inn et tips om at pastoren for noen år siden skal ha eid et skytevåpen. Vi etterforsker dette tipset nå, og håper å få klarhet i om det stemmer, sier en kilde med innsyn i etterforskningen.

I dag framstilles Helge Fossmo for retten, med begjæring om forlenget varetektsfengsling.

Knutby-pastoren er mistenkt for medvirkning til drap på sin kone Alexandra Fossmo (23), og medvirkning til drapsforsøk på en 30 år gammel nabo.

- Har våpen hjemme

Det er to år siden samtalen mellom pastoren og kameraten skal ha skjedd. På gården hvor pastoren bodde midlertidig, ble det oppdaget en giftig orm. En vaktmester hentet en revolver, og gikk ut og drepte den.

- Et slikt våpen har jeg hjemme i Sverige, sa Fossmo raskt.

Ifølge en kilde hadde pastoren og vaktmesteren en lang diskusjon om våpen generelt, og revolvere spesielt. Vaktmesteren forklarte for pastoren at man i hans hjemland måtte ha lisens for å ha skytevåpen.

- Slik er det i Sverige også, forklarte pastoren innsiktsfullt.

- Aldri hatt våpen

Nå pågår et intensivt politiarbeid for å finne ut om pastoren ved det tidspunktet eide en revolver.

- Om det skulle vise seg å stemme, vil pastoren naturligvis bli konfrontert med opplysningene, sier en kilde.

Advokat Ola Nordström sier dette om hvorvidt pastoren skal ha eid et våpen:

- Min klient har aldri hatt et skytevåpen, eller våpenlisens for den saks skyld. Hans eneste kontakt med våpen er at hans far lot ham skyte med salonggevær i ungdommen.

Mordvåpenet savnet

Jakten på mordvåpenet, en revolver med kaliber 38, er ikke over. I går ble det dykket i flere timer ved Ölandsbroen uten resultat.

- Om værforholdene er gode skal vi forhåpentligvis kunne avslutte dykkingen i løpet av fredagen, sier dykkeleder Mats Johansson ved den svenske kystvakta.

Den svenske avisa Expressen avslørte i går at mistankene mot pastoren i Knutby har blitt forsterket siden han ble fengslet for to uker siden.

- Det gjelder både de muntlige og tekniske bevisene, sier aktor Elin Blank.