Pastoren pågrepet

Ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med pinsedrapet i Sverige: pastoren og den skuddskadde naboens kone.Aktiv på nettet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den drepte Alexandra Fossmos (23) ektemann - pastoren Helge Fossmo ble i dag pågrepet - mistenkt for medvirkning til mordet på sin kone, og medvirkning til mordforsøk på naboens mann (30).

Naboens kone ble også pågrepet i dag, mistenkt for det samme. Politiet holdt pressekonferanse onsdag ettermiddag, og gikk da ut med nyhetene om den dramatiske utviklingen i saken.

Politiets teori er nå at pastoren og nabokona har hatt et forhold, og at de ville rydde sine respektive av veien.

Med det tyder mye på at pinsedrapet i Sverige 10. januar går mot en oppklaring.

Sperret av hele byen

I morges holdt politiet en større razzia i Knutby i Sverige. Åtte politibiler deltok i aksjonen, der fire hus med tilknytning til menigheten ble sperret av. Blant dem de to åstedene. Politiet har sperret av praktisk talt hele byen.

Samtidig ble den 26 år gamle barnepiken, som har tilstått mord og mordforsøk, kalt inn til nytt avhør. Politiet mener hun måtte ha hatt hjelp.

- Rene henrettelsen

Alexandra Fossmo (23) ble drept mens hun sov. Pastorkona ble skutt på kloss hold med en 38 kalibers revolver. To skudd traff henne i hodet, ett i hofta.

- Det kan handle om et seksuelt anslag. Enten har morderen villet få det til å se ut som et sjalusidrap eller så er det det, sier en kilde til Aftonbladet.

Drapsvåpenet er fortsatt ikke funnet. Politiet har imidlertid funnet alle de tre kulene, samt to kuler som ble skutt mot den 30 år gamle naboen rett etter drapet på Fossmo. Naboen ble truffet i munnen og i kroppen - nær hovedpulsåren - og hadde flaks som overlevde. Han får nå ekstra politibeskyttelse.

Ifølge Aftonbladet har ytterligere to personer med tilknytning til menigheten vært i avhør flere ganger de siste dagene.

- Verktøy i en annens hender

Den mistenkte barnepiken har fortalt om en ukjent medhjelper.

- Jeg var et verktøy i en annens hender, skal hun ha uttalt.

Under den rettspsykiatriske undersøkelsen fortalte hun at hun ble drevet av en «indre stemme» - som hun sier deltok i planleggingingen og selve drapshandlingen. Og at hun utførte drapet av respekt for denne personen.

Politiet vil ikke spekulere i hvorvidt stemmen stammer fra en reell person. Men ifølge en svensk våpenekspert må den mistenkte barnepiken ha fått hjelp.

- At en liten jente alene klarer å skaffe og skyte et så tungt våpen, anser jeg som utelukket, sier politiinspektør Jan Sjögren til Aftonbladet.

Den henlagte saken etter pastorens første kones død i 1999 blir nå gjennomgått på nytt. Helen Fossmo ble funnet død i badekaret.

DREPT MENS HUN SOV: Alexandra Fossmo (23).
MISTENKT FOR MEDVIRKNING TIL DRAP: Enkemann for annen gang, den norske pastoren Helge Fossmo (32).