SORG: Seks personer skal ha blitt skadet, i tillegg til at pastoren ble drept. Foto: AP Photo/Edwardsville Intelligencer, Marci Winters-McLaughlin/Scanpix
SORG: Seks personer skal ha blitt skadet, i tillegg til at pastoren ble drept. Foto: AP Photo/Edwardsville Intelligencer, Marci Winters-McLaughlin/ScanpixVis mer

- Pastoren prøvde å beskytte seg med en bibel

Skutt i kirka i USA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En pastor ble drept og flere i menigheten såret da en væpnet mann åpnet ild i en kirke i Illinois i dag.


Like etter at søndagsgudstjenesten hadde begynt, gikk gjerningsmannen bort til pastor Fred Winters og vekslet noen ord med ham.

Deretter trakk han fram et skytevåpen av kaliber .45, forteller Ralph Timmins i politiet i Illinois til avisa St. Louis Post-Dispatch.

Pastoren ble truffet minst én gang, og deretter skal pistolen ha hengt seg opp. Gjerningsmannen trakk derfor fram en kniv som han brukte mot seg selv. Han er brakt til sykehus med alvorlige stikksår. Det ble i sakens innledende fase opplyst at enkelte av kirkegjengerne forsøkte å overmanne ham, og at han ble knivstukket i tumultene.

To av de som forsøkte å overmanne ham ble lettere skadet. Ifølge Fox News ble seks personer kjørt til sykehus med helikopter med skuddskader.

St- Louis Post-Dispatch skriver at mannen kan ha brukt en bok eller noe liknende for å kamuflere våpenet før han fyrte av.

- Vi så noe som så ut som konfetti etter at han fyrte av, sier kirkegjengeren Linda Cunningham til avisa.

Pastor Winters skal ifølge Fox News ha forsøkt å beskytte seg mot skuddene med bibelen han hadde i henda.

Skytedramaet skjedde i en baptistkirke i Maryville i den amerikanske delsten Illinois søndag. Maryville ligger om lag 30 kilometer nordvest for St. Louis.

Politiet har ikke kjennskap til om angriperen og pastoren kjente hverandre fra før.

(Dagbladet.no/NTB)

SKUTT OG DREPT: Pastor Fred Winters. Foto: First Baptist Church
SKUTT OG DREPT: Pastor Fred Winters. Foto: First Baptist Church Vis mer