Pastoren snakker om sine sidesprang

- Han konstaterer at det ville ha kommet fram før eller senere, sier Helge Fossmos advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Helge Fossmo (32) blir stadig mer bekymret. Han vet at sex-affærene nå er kjent for «gud og hvermann». Nå har han bedt om å få snakke med en prest i den svenske kirken - som han kjenner fra tidligere. Møtet finner trolig sted denne uka.

- Han konstaterer bare at det ville ha kommet frem før eller senere, hva kan han gjøre? Han kan ikke bli forbanna, heller, sier pastorens advokat til Aftonbladet.

Bekreftet sex-affæren

Fossmo er orientert om at menigheten har satt inn en ny leder, etter at hans avskjedigelse i forrige uke. Fossmo ble sparket etter at Anette Linde (26), pastorens elskerinne ble løslatt og bekreftet sex-affæren overfor ledelsen i Knutby menighet.

- Kysset bak døra

Det ryktes om ytterligere en utenomekteskapelig affære mellom pastoren og en annen kvinne i menigheten, og den gjenværende ledelsen kjemper for sine posisjoner. De tar nå klar avstand fra sin tidligere leder:

- Han er en ulv i fåreklær, sa pastor Peter Gembäck til svensk tv.

Flere av medlemmene tviler på at den ikke har visst om Fossmos dobbeltliv - ettersom det det siste forholdet var åpenbart for flere.

Blant annet ble kvinnen og Fossmo observert kyssende bak en dør.

- Vi trodde de var et par. De oppførte seg sånn, sier et vitne.

Avhørene av pastoren fortsetter i dag. Ifølge Aftonbladet står tekstmeldinger mellom pastoren og hans elskerinne - og barnepiken - sentralt i etterforskningen. Politiet bekrefter at de har sikret et antall meldinger, men vil ikke gå nærmere inn på innholdet.

S å snart barnepiken er ferdig med de rettspsykiatriske undersøkelsene skal drapet rekonstrueres. Søket etter drapsvåpenet gjenopptas snart.

<B>SNAKKER: Pastor Helge Fossmo har bedt om å få snakke med en prest.