Pastorens søster: - Tenker på barna

Pastor Helge Fossmos søster kan ikke fatte at barna hans nok en gang rystes av en tragisk dødsulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke fatte det. Stakkars Helges barn, de har opplevd dette før. Hvor mye skal disse barna tvinges til å klare? spør en fortvilet Lilian Fossmo, Helge Fossmos storesøster i Örebro.

Barna, som i dag er fire, sju og åtte år gamle, mistet mora Helen i 1999.

- Helen falt og slo hodet i badekarkrana og fikk hjerneblødning. Seks uker etter at hun døde, fant de lillesøsteren hennes død i senga, av hjerneblødning. Altså, en medfødt feil. Dermed kan det hende at det var omvendt, at Helen døde av en hjerneblødning og så falt, sier Lilian Fossmo.

Forelsket barnepasser

Etter kona døde, satt Helge Fossmo igjen med parets tre barn. Pastoren giftet seg på nytt året etter med 20-årige Alexandra, som lørdag ble funnet drept.

Om den unge svigerinnen Alexandra sier søsteren:

- Alexandra var bare nitten da Helge og hun møttes, og hun fikk stort ansvar for Helges tre barn. Jeg kjenner henne som en rolig, klok og søt person. Barna har sagt mamma til henne.

Søsteren møtte også 26-åringen som er siktet, ved noen anledninger. 26-åringen jobbet hos familien som barnepasser.

- Vi oppfattet henne som ei vanlig, blid og søt jente. Hun var med familien på ferie til Norge, til Fåvang. Hun var en del av dem, liksom.

- Var hun forelsket i Helge?

- Ja, det var hun. Og av og til virket det nesten som det var de to som var et par. Kanskje fordi de var mer jevngamle. Helge var kanskje godtroende på det området. At hun mishandlet Alexandra med en hammer, beviser jo at hun var sykelig sjalu. Men mishandlingen fikk vi ikke vite om før nå. De holdt det for seg selv i menigheten, dessverre.

Menighet som familie

Lilian Fossmo forteller at Helge ble frelst da han var speider, allerede i barneskolen. Han bestemte seg tidlig for at han ville bli pastor. Hun beskriver broren som kjærlig og varm.

- Han har verdens største hjerte, og er en engasjert far for barna.

Hun sier brorens tro er sterk.

- Menigheten var Helges familie. De står hverandre veldig nær. Vi i Helges biologiske familie føler at det er vi som er familien hans, men det føles mer som det er dem.

Helge Fossmo (32) er født i Björneborg i Sverige, men Fossmo-familien kommer fra ei stor slekt i Fåvang. Familien flyttet til Sverige på 60-tallet, der moren fortsatt bor. Faren er død.