Pat (24) spiste 36 pizzastykker på 10 minutter

Men ble likevel bare nr. 2 i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg ble født med en appetitt over gjennomsnittet - men hadde aldri noe sted å vise det til noen, sier Pat «Deep Dish» Bertoletti til Reuters.

24-åringen har nettopp blitt nummer to i det prestisjefylte verdensmesterskapet i pizzaspising - etter å ha skuflet ned 36 pizzastykker på ti minutter.

Sjanseløs - Jeg ble 19 før jeg deltok i min første proffkonkurranse - og jeg har aldri sett meg tilbake siden. Jeg mener, det har brakt meg jorda rundt, og jeg kunne ikke vært lykkeligere.

Men Pat var sjanseløs mot Joey «Jaws» Chestnut. 26-åringen, som er regjerende nummer en på verdensrankingen over konkurransespisere, uansett type, skuflet ned hele 41 Pizza Hut-stykker innenfor tidsramma - og stakk dermed av med nok et trofé.

- Det beste av alt er at jeg får betalt for å spise. Jeg mener, tenk på det; det er sannsynligvis en av de beste jobbene i verden. Rett bak rockestjerne og baseballspiller.

- Definitivt en idrett Et oppildnet publikum i Sony Studios ble vitne til at de to rivalene med fascinerende - eller skremmende - presisjon brettet, klemte, og gulpet ned pizzastykkene og skylte dem ned med vann og juice.

- Du må ha styrke i kjevene, magekapasitet, være rask på labben - dette har alle elementer av en idrett. I tillegg er det kontakten med publikum, sier George Shea, styreformann i Major League Eating, konkurransespisernes forbund.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor folk liker å se på - men jeg er glad de gjør det. Det er nok spennende - som et togvrak. Du vil ikke se bort, sier «Deep Dish».

EN VERDIG VINNER: For det var Joey «Jaws» Chestnut (26) som vant. Han skuflet ned 41 Pizza Hut-stykker og kunne motta det velfortjente trofeet. Foto: REUTERS/SCANPIX
EN VERDIG VINNER: For det var Joey «Jaws» Chestnut (26) som vant. Han skuflet ned 41 Pizza Hut-stykker og kunne motta det velfortjente trofeet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer