Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pat Buchanan strøket

Den høyreekstreme Pat Buchanan ble lørdag fjernet fra valgseddelen til Reformpartiet av et partipanel. Dermed svekkes hans sjanser til å stille som presidentkandidat til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En partikomite vedtok å fjerne Buchanans navn fra valgseddelen til partiets nominasjonsvalg, på grunn av brudd på partiets regler.

Reformpartiet, som ble stiftet av mangemilliardæren Ross Perot, er splittet i flere fraksjoner som slåss seg imellom om sine kandidater.

Buchanans viktigste rival, kvantefysikeren John Hagelin, anklaget mandag Buchanan for å ha brutt reglene ved å sende ut hundretusener av valgsedler til republikanere, selv om de ikke har rett til å stemme i partiets nominasjonsvalg.

Hittil har Buchanan vært den klare favoritten til å bli Reformpartiets kandidat ved høstens presidentvalg. På meningsmålingene har han fått opp til 4 prosent, nok til å ta viktige stemmer fra George W. Bush i flere nøkkelstater.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media